Săptămâna duhovnicească în Parohia Tincova

26 March 2022 Off By Herea Darius
Săptămâna duhovnicească în Parohia Tincova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în a treia săptămână din Postul Mare, s-au organizat în Parohia Ortodoxă Tincova, Protopopiatul Caransebeșului, tradiționalele seri duhovnicești.

În fiecare seară a săptămânii, părintele paroh Iova Nicolae Cristian, a invitat preoți de seamă din Protopopiatul Caransebeș, care după oficierea slujbelor de seară, au ținut cateheze  credincioșilor prezenți.

Luni seară invitat a fost părintele Jucu Aurelian de la Parohia Zăgujeni, care a vorbit credincioșilor despre importanța postului în viața creștinului. În seara zilei de marți, oaspetele Tincovei a fost părintele Dorel Popescu de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeș, care a vorbit despre virtutea iertării. Seara zilei de joi a avut ca invitat pe părintele Ianăș Ambruș de la Parohia Sacu, care în cuvântul său a vorbit despre rolul important pe care îl are Sfânta Taină a Euharistiei în viața credincioșilor. Săptămâna duhovnicească s-a încheiat vineri seara prin săvârșirea slujbei Acatistului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil de către părintele invitat Raul Vasile But de la Parohia Mâtnicu Mare, alături de preotul paroh, slujba la care s-au înălțat rugăciuni pentru pacea și încetarea războiului din Ucraina. În cuvântul său părintele Raul a vorbit despre cunoașterea lui Dumnezeu.

Având în vedere faptul că anul acesta este închinat de către Sfântul Sinod intensificării rugăciuni în viața creștinului, aceste seri duhovnicești au reprezentat pentru credincioșii acestei parohii, timp de meditație și de rugăciune fierbinte către Dumnezeu. (Pr. Cristian Iova)