Învierea Domnului prăznuită cu bucurie la Băile Herculane

25 April 2022 Off By Herea Darius
Învierea Domnului prăznuită cu bucurie la Băile Herculane

Și în acest an, credincioșii din orașul-stațiune Băile Herculane au prăznuit cu bucurie Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

În prima parte a slujbei din noaptea Sfintelor Paști, credincioșii prezenți în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane au primit Sfânta Lumină, care și anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu, în orașul stațiune a fost adusă de la Mormântul Domnului din Ierusalim. Astfel, această Lumină a fost răspândită în mai multe parohii din Eparhia Caransebeșului.

După primirea Sfintei Lumini, s-a mers într-o procesiune până în Parcul Central din orașul-stațiune. Aici s-a continuat săvârșirea Slujbei Învierii Domnului, de către părintele protopop Iosif Frenț și părintele diacon Dragoș Rădoi.

Lumina Sfântă pe care am ținut-o în această noapte în mână să vă lumineze tuturor calea spre Împărăția lui Dumnezeu, să pătrundă în sufletele și în inimile voastre, să vă lumineze viața și să vă aducă renașterea credinței, speranței și bucuriei cu bunătate și căldură în suflet, bucurându-vă de minunea Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu să vă răsplătească osteneala din această noapte, să vă numere pașii și să vă împlinească toate cererile cele de trebuință. Hristos a înviat!”, a precizat părintele protopop.

În continuare, slujitorii și credincioșii s-au întors la biserica parohială pe care, potrivit tradiției, au ocolit-o de trei ori, după care au primit Paștile, închinându-se totodată la Icoana Învierii Mântuitorului și la Sfânta Evanghelie, cântând cu toții troparul „Hristos a înviat din morți”.

În prima zi de Paști, la Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane a fost oficiată Sfânta Liturghie Pascală. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele protopop a dat citire Pastoralei la măritul Praznic al Învierii Domnului, transmisă de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. (Claudiu Românu)