Binecuvântare arhierească pentru credincioșii reșițeni

14 August 2022 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească pentru credincioșii reșițeni

Întrucât astăzi, în duminica a 9-a după Rusalii este înainte prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de preoții și credincioșii Bisericii din Reșița ce își va sărbători mâine hramul.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița.

Au participat la această sărbătoare mulți credincioși din parohie și nu numai.  De asemenea, au fost prezenți și copii și tineri ce s-au împărtășit împreună cu o parte dintre credincioși cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei Părintele Episcop a oferit tinerei Maria Vălean o diplomă de recunoștință pentru rezultatele excepționale obținute la Evaluarea Națională de anul acesta. Pentru că a fost singura din județul Caraș-Severin care a obținut nota 10 la acest examen, pe lângă diploma de recunoștință a primit și o Sfântă Scriptură, o carte de rugăciune, o icoană și alte cărți, precum și o sumă de bani.

„Este foarte important că astăzi am venit aici în mijlocul acestor credincioși ca împreună să ne rugăm la Sfânta Liturghie. Am rugat-o pe Maica Domnului să ne acopere cu cinstitul ei acoperământ și să fie pururea rugătoare pentru noi înaintea Tronului Preasfintei Treimi. De asemenea, astăzi împreună cu Apostolul Petru am strigat către Mântuitorul Hristos: Doamne scapă-ne pe toți de necazurile, bolile, suferințele, provocările și ispitele. Doamne scapă-ne de valurile și vânturile năprasnice care vin peste noi și peste biserica noastră cea una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian la final.

„Astăzi am simțit cum furtuna din jurul nostru, dar și din lăuntrul nostru s-a potolit, căci Mântuitorul se află în biserica Sa și este în mijlocul nostru, mai ales atunci când noi ne adunăm în numele Lui și ne rugăm. Mântuitorul a fost, este și va fi în mijlocul nostru și credem că El vine întotdeauna și ne binecuvintează, mai ales la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Astăzi am simțit cu toții bucuria pe care au simțit-o apostolii când Domnul a intrat în corabie și vântul s-a potolit, iar marea s-a liniștit”, a mai spus Părintele Episcop.

Această vizită a Preasfințitului Părinte Lucian la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița a fost prilejuită și de marcarea a 85 de ani de la ridicarea acestui monumental sfânt locaș.

În data de 1 august 1937 a început zidirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița. Sfântul locaș a fost târnosit de Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, la 3 septembrie 1972. Pictura bisericii, care are drept scop desăvârşirea spaţiului sacru, a fost realizată în tehnica frescă, între anii 1967-1970, de renumitul pictor Gheorghe Vânătoru din Bucureşti.