Maica Domnului cinstită de credincioșii din Moldova Nouă

16 August 2022 Off By Herea Darius
Maica Domnului cinstită de credincioșii din Moldova Nouă

Credincioșii din Moldova Nouă au cinstit pe Maica Domnului cu rugăciune de mulțumire în biserica ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Programul liturgic închinat Maicii Domnului a debutat cu Denia Prohodului Maicii Domnului în ajunul praznicului, slujbă oficiată de către părintele paroh Ion Nedelcu la care au participat numeroși credincioși.

În ziua de prăznuire Sfânta Liturghie a  fost oficiată de către părintele secretar eparhial Călin Ianchiș, alături de un sobor de preoți, în cadrul căreia s-au împărtășit foarte mulți credincioși. Părintele secretar a rostit credincioșilor cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, îndemnând credincioșii să rămână alături de biserică și să cinstească cu multă evlavie pe Maica Domnului, cea care este ocrotitoarea orașului din Clisura Dunării.

A urmat apoi o slujbă de mulțumire oficiată în parcul din curtea Bisericii, iar nașii bisericii au împărțit tuturor credincioșilor prezenți prinoase binecuvântate de preoți. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul psaltic Dynamis.

Potrivit Tradiției, Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare“. După ce Fecioara Maria și-a cerut iertăciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Tradiția mărturisește că Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul ei, Apostolii au deschis mormântul. Dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.