Bucurii duhovnicești și  aniversare la Parohia „Pogorârea  Sf. Duh” din Reșița

31 October 2022 Off By Herea Darius
Bucurii duhovnicești și  aniversare la Parohia „Pogorârea  Sf. Duh” din Reșița

În duminica a 22-a după Rusalii, pentru preoții și și credincioșii Parohiei „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița a fost una de aleasă bucurie duhovnicească dar și plină de har și binecuvântare pentru evenimentele aniversare ce au fost sărbătorite la această parohie în scurta ei existență de viață. Aceste multiple evenimente aniversare au fost evocate prin cea mai profundă și importantă rugăciune a Bisericii: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Această bucurie duhovnicească a fost încununată prin prezența pr. Gheorghe Șuveți, Protopopul Reșiței care în cadrul Sfintei Liturghii a ținut un important și bogat cuvânt de învățătură pe marginea pericopei evanghelice de la Luca 16, 19-31 cea în care se vorbește despre pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. Părintele protopop a subliniat că: „Evanghelia ne spune adevăruri fundamentale pentru înțelegerea legăturii care există între viața pământească a omului și viața de dincolo de mormânt a sufletului uman. Ea ne arată că sufletul omului, după ce se desparte de trup, merge fie în comuniunea drepților și a sfinților, fie în izolarea păcătoșilor, adică fie în fericita existență a raiului, fie în nefericita existență a iadului. Această precizare este deosebit de importantă, deoarece ea ne arată valoarea unică a vieții omului pe pământ. Deși viața omului pe pământ este una trecătoare, de ea depinde viața netrecătoare a sufletului după moarte, adică după despărțirea sufletului de trup.

La sfârșitul Sfintei Liturghii au fost punctate evenimentele aniversare ale parohiei și ale pr. paroh Emil Crăciun: un sfert de veac de la primirea Sfintei Taine a Preoției, douăzeci de ani de la înființarea parohiei și slujirea Sfintei Liturghii în sala de sport a Liceului „Traian Vuia” din apropiere, șapte ani de la târnosirea bisericii la data de 1 noiembrie 2015 precum și aniversarea zilei de naștere a pr. paroh care a dorit astfel să mulțumească Bunului Dumnezeu, printr-o Liturghie festivă pentru toate darurile revărsate asupra preoților și credincioșilor parohiei.

La final părintele protopop a dăruit P.C. Părinte Emil Crăciun din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului o diplomă de recunoștință pentru toată activitatea pastorală, socială și misionară desfășurată în toți acești ani în cadrul parohiei. De asemeni pr. paroh Emil Crăciun a dăruit părintelui protopop o frumoasă icoană pictată în Sf. Munte Athos reprezentând pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil în semn de aleasă prețuire, dar și pentru evenimentele festive apropiate ce marchează împlinirea a 150 de ani de la zidirea bisericii cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” unde părintele protopop este și paroh. Părintele paroh a adus un cuvânt de mulțumire pentru diploma primită dar și pentru toată purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, și a transmis rugăminți ca pe mai departe să-i poarte în rugăciunile Preasfinției Sale pentru a putea continua și a duce la bun sfârșit lucrarea de înfrumusețare a bisericii cu pictură bisericească

A fost o zi deosebit de frumoasă și încărcată de emoție sfântă, dar și de aleasă sărbătoare la evenimentele aniversare ale parohiei la care au participat și s-au împărtășit foarte mulți credincioși cu Sfintele Taine. (Pr. Emil Crăciun)