Ctitorul Așezământului „Sfânta Treime” din Glimboca a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la Domnul

22 October 2022 Off By Herea Darius
Ctitorul Așezământului „Sfânta Treime” din Glimboca a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la Domnul

Sâmbătă, 22 octombrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit duhovnicește la Schitul „Sfântul Nicolae” din Glimboca. Ierarhul, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia diaconul Florin Cilibia a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ciuta din Protopopiatul Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La slujbă, au participat numeroși credincioși din Valea Bistrei și din alte zone ale județului Caraș-Severin, dar și din Timiș.

„Ne-am bucurat de prezența multor credincioși și ne-am bucurat de prezența beneficiarilor acestui așezământ social-misionar. La Glimboca, părintele Nicolae Rădulescu, pe care l-am comemorat, a ctitorit un așezământ foarte frumos în care își găsesc liniștea și echilibrul foarte mulți vârstnici, dar și oameni bolnavi și singuri. Sunt peste 50 de beneficiari și părintele Neofit, cel care slujește în permanență la acest schit, ține candela rugăciunii aprinsă și îi împărtășește periodic pe acești oameni care au nevoie, în primul rând, de ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

De asemenea, ierarhul a subliniat importanța activității pastoral-misionare a părintelui Nicolae Rădulescu în Protopopiatul Caransebeș, atât ca protopop al Caransebeșului, cât și ca preot paroh la Glimboca și ctitor al așezământului social-monahal „Sfântul Ierarh Nicolae”:

„L-am comemorat și l-am pomenit pe părintele ctitor al acestui așezământ, protopopul Nicolae Rădulescu, protopop al Caransebeșului atunci când eu am fost înscăunat ca episcop, și care a trecut la cele veșnice în urmă cu 7 ani. De aceea, am avut un sobor foarte numeros la Sfânta Liturghie și la slujba parastasului, dar și credincioși foarte mulți din Glimboca și de pe Valea Bistrei, pentru că părintele a slujit o vreme și la biserica parohială din localitatea Glimboca.

După Sfânta Liturghie, la 7 ani de la plecarea în veșnicie a părintelui Nicolae Rădulescu, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru cel care a fost ctitorul Aşezământului „Sfânta Treime” de la Glimboca, așezământ social-monahal care funcționează în cadrul Schitului „Sfântul Nicolae”.

Schitul Glimboca a fost reîntemeiat în anul 2015 și funcționează în cadrul Aşezământului social-monahal „Sfânta Treime”. Aşezământul „Sfânta Treime” de la Glimboca a fost ctitorit de părintele Nicolae Rădulescu și a fost construit cu sprijinul Organizaţiei „Crucea Roşie” din San Marino, în perioada 1999-2007. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în 30 mai 1999 de ÎPS Laurenţiu, în vremea aceea episcop al Caransebeşului iar biserica schitului a fost târnosită la data de 13 decembrie 2014 de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.