Acțiune caritabilă la Parohia Verendin

20 December 2019 Off By Herea Darius
Acțiune caritabilă la Parohia Verendin

În pragul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Verendin din Protopopiatul Băile Herculane s-a desfășurat o acțiune caritabilă pentru 14 credincioși cu probleme și nevoi de natură socială din această parohie.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul de a împlini această acțiune. Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este cu siguranță cea mai frumoasă perioadă a anului. Fiecare dintre noi ne pregătim locuința ca să primim oaspeți, să-i primim pe cei dragi, oferindu-le cele mai bune bucate. Atmosfera care ne învăluie în preajma acestei sărbători aduce în noi o stare de relaxare, fericire, mulțumire, recunoștință și numai sentimente pozitive. Din păcate, lângă noi sunt persoane care nu se pot bucura de toate aceste lucruri. Sunt persoane care în timp ce noi ne bucurăm împreună cu familia și cu cei dragi de această sărbătoare, aceștia nu pot simți bucuria Crăciunului și nu pot privi spre viitor cu optimism, asemenea multora dintre noi. Crăciunul este perioada anului în care avem ocazia să redescoperim bucuria de a dărui. Crăciunul este momentul când trebuie să ne gândim și la cei nevoiași, din jurul nostru. Noi putem să aducem mângâiere, alinare, ajutor și speranță celor aflați în nevoi.”, a subliniat părintele paroh Solomon Sirbu.

Această acțiune de caritate din Verendin a fost organizată de către părintele paroh Solomon Sîrbu, dar și cu ajutorul bunilor credincioși din localitate, cu toții îndeplinind prima poruncă a Decalogului: „Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți!”. (Claudiu Românu)