Bucuria Nașterii Domnului transmisă în centrele sociale din Caransebeș și împrejurimi

11 December 2019 Off By Pavel Canea
Bucuria Nașterii Domnului transmisă în centrele sociale din Caransebeș și împrejurimi

Copiii și bătrânii din spitalele, școlile speciale și azilele din cuprinsul Protopopiatului Caransebeș au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Odată cu vizita ierarhului beneficiarii și personalul deservent au primit și vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, adusă de colindul Grupului Ethos dimpreună cu slujitori ai Catedralei Episcopale și tineri teologi.

„Și în acest an în postul Crăciunului am plecat împreună cu părinții și frații, slujitori și ostenitori de la Catedrala noastră Episcopală, să-i colindăm pe toți beneficiarii așezămintelor sociale din Caransebeș și din împrejurimi. Credem că mesajul sfânt al colindului a ajuns și de această dată în sufletul și inima fiecăruia și în mod special în sufletul celor care au ascultat cu atenție vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei ce ne-au ascultat astăzi și în inima fiecăruia să încolțească mesajul colindului”, a afirmat Părintele Episcop.

Binecuvântarea ierarhului și vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au ajuns în azilele din Caransebeș și Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni, Centrul de plasament „Buna Vestire” din Caransebeș, Centrul Primiri Urgențe, Complexul „Sfântul Vasile” și Spitalul Municipal din Caransebeș.

„Trebuie să fim împreună cu cei bolnavi, cu cei singuri, cu orfanii și bătrânii abandonați pentru că mesajul îngerilor la Nașterea Domnului ne îndeamnă la bunăvoire între noi. Dumnezeu să ne ajute să avem pace pe pământ și între toți oamenii bunăvoire și înțelegere.  Este foarte important ca în această perioadă să ne pregătim duhovnicește ca să-L primim așa cum se cuvine în ieslea sufletului nostru pe Pruncul Divin”, a mai spus Preasfințitul Lucian.

Pe lângă recitalul de colinde susținut de Grupul „Ethos” dimpreună cu slujitori ai Catedralei Episcopale și tinerii teologi, copiii, bătrânii și personalul unităților vizitate au primit, din partea Preasfințitului Părinte Lucian, dulciuri și calendare. La rândul lor, copiii și tinerii centrelor de plasament au oferit și ei musafirilor un cadou muzical de Crăciun.

Aceste vizite ale Preasfințitului Părinte Lucian cu prilejul Nașterii Mântuitorului Hristos aduc în fiecare an lumina și bucuria Crăciunului, îmbogățind astfel sufletele celor mai nevoiași, lipsiți de familie sau celor bolnavi.