Cea de-a opta săptămână a campaniei „Mâinile bucuriei”

7 May 2020 Off By Herea Darius
Cea de-a opta săptămână a campaniei „Mâinile bucuriei”

Campania umanitară „Mâinile bucuriei” se află în cea de-a opta săptămână de desfășurare a sa în orașul de reședință al județului Caraș-Severin.

Începută în data de 16 martie și purtând binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, campania a avut ca scop inițial ajutorarea persoanelor vârstnice din Municipiul Reșița , aflate în grupa de risc în contextul contaminării cu noul coronavirus. Ulterior acestei inițiative, organizatorii și voluntarii acțiunii umanitare au dezvoltat încă o ramură a acestei activități, care vizează ajutorarea a 15 familii numeroase, nevoiașe și a unui număr de aproximativ 60 de persoane bolnave sau cu o situație financiară precară, prin oferirea zilnică a câte unei mese calde, în scopul de a le sprijini să treacă mai ușor peste această perioadă de criză.

Ieri, 6 mai, o echipă mare de voluntari s-a deplasat în diferite cartiere ale municipiului de pe Bârzava, distribuind vârstnicilor și copiilor pachete cu mâncare caldă, alimente și produse igienico-sanitare.

Având ca parteneri implicați în această campanie Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Asociația Guerrilla MC România, Liga Studenților Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Compania Autonom Rent-a-car, precum și conducerile unor restaurante din Reșița care asigură zilnic cele aproximativ 60 de mese calde, această activitate se bucură și de sprijinul unor oameni de bine care și-au manifestat dorința de a se alătura acestei campanii prin donații în bani sau prin cumpărarea de alimente și produse igienico-sanitare familiilor nevoiașe, beneficiare ale acestei activități.

Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare București, cu sprijinul Fundației Comunitare Banatul Montan, campania umanitară a primit o finanțare în valoare de 5.000 euro, printr-un grant oferit de Banca ING România, în scopul susținerii acestei activități și al desfășurării ei cât mai mult timp, până în momentul în care beneficiarii acestei campanii vor reuși să stabilizeze situația financiară dificilă prin care trec.

Până în prezent, prin campania umanitară „Mâinile bucuriei”, s-a reușit distribuirea unui număr de 1.100 de mese calde, oferite de la începutul activității și până în prezent, iar valoarea totală a campaniei depășind suma de 15.000 lei.

Campania umanitară „Mâinile bucuriei” este o inițiativă a Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, prin intermediul căreia tinerii membri ai organizației au dorit să vină în ajutorul celor aflați în nevoi, în această perioadă, punând în practică învățătura Bisericii de a cerceta aproapele. Această activitate caritabilă va exista în Municipiul Reșița atâta timp cât situația, solicitările și nevoile din partea persoanelor aflate în dificultate vor continua să apară.

Cei care doresc să sprijine activitatea desfășurată prin intermediul acestei campanii umanitare, o pot face fie prin donații în bani în contul Asociației Centrul de Tineret Moniom (IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, CUI: 33907287), donații în bani la oricare dintre voluntarii campaniei, fie prin donarea de produse alimentare, medicamente și obiecte igienico-sanitare.