Activitate social-filantropică în Parohia Prigor

7 April 2021 Off By Herea Darius
Activitate social-filantropică în Parohia Prigor

De curând, în Parohia Prigor din Protopopiatul Băile Herculane s-a desfășurat o acțiune social-filantropică.

Părintele Dumitru Stăniloaie spunea: „Crucea este Împărăția Cerurilor. Trebuie să regăsim sensul Crucii ca biruință asupra morții spirituale, biruință a iubirii. Avem adeseori o reprezentare parțială despre Cruce și despre taina ei redusă la faptul de a suporta o asceză, de a ne înfrâna de la plăceri. Există și un alt sens al Crucii: compasiunea pentru celălalt. Cu siguranță însă nu putem face totul pentru celălalt dacă ținem la plăcerile noastre egoiste, dacă omul este legat de lăcomie, poftă de stăpânire și mândrie”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și sub coordonarea părintelui Cătălin Primejdie, activitatea social-filantropică din Parohia Prigor, Protopopiatul Băile Herculane, continuă și în această perioadă dificilă. Zâmbetele și-au făcut simțită prezența pe chipul mamelor creștine și a copiilor prin daruri dulci, îmbrăcăminte, jucării, încălțăminte, lenjerii de pat, medicamente și felicitări sincere mămicilor față de alegerea lor de a naște prunci. Tot în această perioadă, 120 de pungi încărcate cu fructe și dulciuri au avut destinația copiilor din parohie. În curtea casei parohiale, copiii cu dăruire artistică realizează icoane pe sticlă dar și sculptură în lemn și piatră, nădăjduind fiecare dintre ei să-și înmulțească talentul.

„Să faci ce poți e prea puțin! Trebuie să faci de fiecare dată ceva mai mult decât poți!”, a precizat părintele paroh Cătălin Primejdie. (Claudiu Românu)