Preasfințitul Lucian a vizitat centrele sociale din Reșița

14 December 2021 Off By Pavel Canea
Preasfințitul Lucian a vizitat centrele sociale din Reșița

Luni, 13 decembrie, ierarhul Episcopiei Caransebeșului a vizitat primele centre sociale din eparhie pentru a transmite bucuria Praznicului Nașterii Domnului și a oferi beneficiarilor și personalului deservent cadouri, dar și un strop de lumină, de speranță și dragoste.

Părintele Episcop alături de părintele Gabriel Gozman, consilier eparhial la Sectorul Social-Misionar și însoțit de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și părinți slujitori ai Catedralei Episcopale din Caransebeș, a vizitat centrele sociale și spitalul din municipiul Reșița.

Bucuria Praznicului Nașterii Domnului a fost transmisă copiilor și bătrânilor de la Centrul „Sfânta Maria” și Centrul de plasament „Speranța”, unde Preasfințitul a dăruit fiecărui beneficiar și ostenitor din aceste așezăminte, cadouri, iconițe și calendare.

Pentru municipiul Reșița, colinda din acest an a fost cu totul specială, pentru că, după un an de pauză și din cauza pandemiei și a contextului special destul de delicat în care ne aflăm, vizita Părintelui Episcop și colinda pe care Episcopia Caransebeșului a oferit-o municipiului Reșița a avut un impact emoțional deosebit de important și de puternic asupra celor care au participat. Au fost vizitate câteva sute de persoane, începând de la copiii din centrele de plasament și de la centrele de zi, aflate atât în subordinea Consiliului Județean, cât și în subordinea Consiliului Local Reșița, până la persoanele vârstnice care s-au adunat în număr mare să îl întâmpine pe Preasfințitul Părinte Lucian”, a precizat părintele Mihai Ciucur, inspector al Sectorului Social – Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul din cadrul Episcopiei Caransebeșului.

Totodată, părintele Ciucur a subliniat importanța popasului duhovnicesc din acest an al ierarhului, după un an de grea încercare din cauza pandemiei, și rolul semnificativ pe care îl are Biserica în viața credincioșilor, îndeosebi a categoriilor sociale vulnerabile și defavorizate:

Anul acesta, beneficiarii s-au bucurat cu mult mai mult de poposirea ierarhului, care nu doar că le-a oferit pachete, dar le-a oferit și cuvinte de îmbărbătare. Cred că nevoia acestor categorii sociale vulnerabile și defavorizate, care au fost mult mai afectate de această pandemie, este ca cineva cu autoritate din partea Bisericii să vină cu încurajare, ceea ce Părintele Episcop a și făcut, dăruindu-le speranța că vom depăși cu toții această perioadă de grea încercare”.

Grupul de colindători de la Caransebeș a adus mesajul Nașterii Pruncului Sfânt și la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Staționar II și Staționar III, Centrul de zi pentru persoane vârstnice, Centrul de zi „ABC” și Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Lend.