Seară duhovnicească pentru tinerii din Caransebeș

31 March 2019 Off By Pavel Canea
Seară duhovnicească pentru tinerii din Caransebeș

În data de 29 martie, tinerii atoriști ai filialei Caransebeș au organizat la demisolul Catedralei episcopale ,,Învierea Domnului” o seară duhovnicească, cu tema ,,Rolul duhovnicului în viața unui tânăr”.

 Tinerii l-au avut în mijlocul lor pe părintele profesor Petru Pantiș de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care i-a întărit duhovnicește prin cuvinte folositoare sufletului. În deschiderea evenimentului, părintele Gheorghe Tistu alături de Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” au încălzit sufletele celor prezenți intonând priceste specifice Postului Mare.

 „Mi-am dat seama că duhovnicul e important în viața unui tânăr, deoarece îl formează și îl ajută să meargă pe calea cea dreaptă. Am învățat multe lucruri de la părintele, dar cel mai important a fost să aflu că ascultarea e o cale spre mântuire și deși este grea, nu este imposibilă”- a mărturisit Anastasia Chereș reprezentant ATOR – filiala Caransebeș.

„Din punctul meu de vedere, duhovnicul are un rol important în viața tânărului, alături de acesta tânărul va crește și se va dezvolta în bunătate, iubire și credință. Părinții duhovnici sunt psihologii trimiși de Dumnezeu pentru a ne fi alături în momentele grele din viață”- Alexia Capotă.

„Seara duhovnicească a fost una foarte specială pentru mine, datorită temei vaste. Am avut multe întrebări la care până în acel moment nu le-am găsit răspunsul…dar cu ajutorul părintelui am reușit. M-a marcat o poveste pe care ne-a spus-o părintele, legată de un preot, căruia Dumnezeu i-a arătat toate păcatele trecutului. Această povestioară a  contribuit la conștientizarea anumitor fapte din trecut și la pavarea unei cărămizi în plus în drumul meu spre mântuire!”- Elena Stepanescu.

A fost o seară plină de emoție și de încărcătură duhovnicească. Atât tinerii cât și adulții s-au bucurat de prezența părintelui Pantiș și cu toții au simțit marele dar al Ortodoxiei, acela de a fi mădulare vii ale bisericii.