Tabăra din Inima Satului în comuna Teregova

29 June 2019 Off By Herea Darius
Tabăra din Inima Satului în comuna Teregova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 24-28 iunie, comuna Teregova din județul Caraș-Severin a găzduit una dintre taberele organizate de către Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul de Tineret, în 14 comunități rurale de pe raza eparhiei, desfășurate sub egida „Tabăra din Inima Satului”.

Participanți la această tabără au fost un număr de 30 copii și tineri atât din localitatea Teregova, cât și din satul învecinat, Rusca Teregova, tineri care timp de 5 zile au participat la un program complex și complet de activități care a îmbinat într-un mod armonios caracterul educativ cu cel cultural, informațional, religios și ludic.

Fiind cea de-a treia tabără organizată prin programul cultural-educațional lansat de către Episcopia Caransebeșului, intitulat „Tabăra din Inima Satului”, aceasta a reunit și tineri voluntari proveniți de pe întreg cuprinsul județului Caraș-Severin, prin care organizarea și desfășurarea tuturor activităților prevăzute de programul taberei a fost posibilă. Printre multiplele ateliere care au fost organizate în cadrul celor 5 zile de „vacanță altfel”, se numără: atelierele de educație pentru viață, coordonate de către Alexandra Nadane, președintele Asociației „România pentru viață”, atelierele de dezvoltare personală, atelierele artistice, atelierele de discuții și dialogări libere pe marginea unor subiecte de actualitate cu care tinerii, în mod special, se confruntă în zilele noastre și nu în ultimul rând, atelierele artistice, de jocuri și seri tematice. Din alcătuirea programului nu a lipsit nici sesiunile de formare duhovnicească, reprezentate de rostirea de către toți participanții a rugăciunilor de seară și de dimineață, de participarea la Sfânta Liturghie, precum și de sesiunile de convorbiri duhovnicești, în cadrul cărora toți cei prezenți au avut ocazia să întrebe deschis și să primească răspunsuri cu privire la frământările și nelămuririle lor referitoare la ceea ce înseamnă viața în Biserică.

În ultima zi a taberei, vineri, 28 iunie, părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului s-a aflat în mijlocul tinerilor, voluntarilor și formatorilor pentru a încheia, împreună cu aceștia, într-un mod frumos ceea ce s-a numit săptămâna „Tabăra din Inima Satului – Teregova”. Astfel, în biserica parohială a satului Teregova, părintele Mihai Ciucur, alături de părintele Ioan Smultea, preot slujitor al bisericii parohiale, dar și în prezența autorităților locale care au făcut posibilă organizarea taberei în localitatea Teregova, a oficiat o slujbă de mulțumire la finalul căreia toți cei care au participat și au contribuit la organizarea și desfășurarea taberei au primit diplome și daruri din partea Preasfințitului Părinte Lucian.

„Tot ceea ce înseamnă Tabăra din Inima Satului se traduce prin emoție. La Teregova, fiecare zi a însemnat o nouă emoție. Aici am întâlnit tineri dornici de a se împrieteni, de a cunoaște, de a ști, de a duce mai departe ceea ce ei au văzut și au aflat, iar lucrul acesta nu poate decât să ne bucure pe fiecare în parte și să ne facă să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că lucrarea noastră este purtătoare de binecuvântare. Dumnezeu își împarte oamenii Lui peste tot, iar noi am găsit la Teregova unii dintre cei mai frumoși oameni – primari, directori de școli, profesori, preoți, copii și tineri”, a mărturisit Anita Radics, una dintre coordonatoarele acestei tabere.

Tabăra de la Teregova este cea de-a treia tabără organizată prin programul „Tabăra din Inima Satului”, inițiat de către Episcopia Caransebeșului pentru copiii și tinerii proveniți din comunitățile rurale ale județului Caraș-Severin, program prin care Biserica din Banatul de Munte își propune să vină în întâmpinarea tinerilor săi, pentru a le arăta ce înseamnă să faci parte și să fii cu adevărat un tânăr în Biserică.