Măureni, gazda celei de-a opta tabere din Inima Satului

20 July 2019 Off By Pavel Canea
Măureni, gazda celei de-a opta tabere din Inima Satului

În perioada 15-19 iulie, parohia Măureni a fost gazda celei de-a opta tabere pentru copii și tineri din cadrul proiectului „Tabăra din Inima Satului”, derulat de către Episcopia Caransebeșului în această vară.

Având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, timp de cinci zile, un număr de 47 de copii și tineri ai localității Măureni s-au bucurat de prezența a 23 de voluntari proveniți din toate regiunile Banatului de Munte, care le-au oferit acestora un program divers și complet de ateliere și activități educative, creative și cultural-religioase.

La fel ca în fiecare tabără derulată prin programul „Tabăra din Inima Satului” a cărui structură este concepută astfel încât atelierele de activitate desfășurate cu tinerii și copiii să poată acoperi și diferite subiecte de actualitate ale societății de astăzi, unele dintre cele mai importante ateliere desfășurate au fost cele de educație pentru viață, coordonate de către Alexandra Nadane, președintele Asociației România Pentru Viață, cele de dezvoltare personală, de comunicare, de lucru în echipă și de jocuri și seri tematice, toate acestea fiind derulate de către tinerii voluntari ai taberei.

În cadrul desfășurării taberei a fost oficiată și Sfânta Liturghie de către părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Marinel Bobescu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița și de părintele Aurel Radics, parohul enoriei gazdă. La slujbă au fost prezenți toți participanții și voluntarii taberei, o mare parte dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine. Ziua a fost dublată și de aniversarea celor 3 ani de la înființarea Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, prilej cu care tineri din filialele asociației au sosit la Sfânta Liturghie pentru a sărbători împreună acest moment de bilanț.

„Tabăra din Inima Satului de la Măureni este una dintre taberele care au o însemnătate aparte, pentru că în timpul desfășurării ei, noi, voluntarii care provenim din această frumoasă Asociație a Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, sărbătorim cei trei ani de când Dumnezeu a binecuvântat să ia ființă această frumoasă familie. La fel ca în toate taberele, și din aceasta am avut lucruri minunate de descoperit și de învățat de la copiii pe care, practic, am venit noi să-i învățăm câte ceva. Fiind aici, în mijlocul lor, reușim să ne dăm seama ce misiune frumoasă am ales noi să facem. Misiunea de a fi voluntar nu e ușoară, dar e sublimă. Ceea ce nu reușesc, probabil, copiii și tinerii să învețe și să deprindă în alte medii și contexte ale vieții de zi cu zi, încercăm să-i învățăm noi, iar ceea ce primim ca răsplată din partea lor e înmiit mai valoros, pentru că se traduce în emoții, lacrimi de bucurie și recunoștință”, mărturisește Anita Radics, formator în cadrul Taberei din Inima Satului de la Măureni.

Vineri, 19 iulie, a avut loc festivitatea de încheiere a taberei ce s-a desfășurat timp de o săptămână în această localitate. La acest eveniment a fost prezent și părintele Mihai Ciucur, care a oficiat slujba de Te Deum și a premiat fiecare participant cu diplome și premii din partea Preasfințitului Părinte Lucian.