Tabăra din Inima Satului la Poiana Mărului

12 August 2019 Off By Pavel Canea
Tabăra din Inima Satului la Poiana Mărului

În perioada 7-9 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în satul Poiana Mărului a avut loc cea de-a 11-a tabără derulată prin programul „Tabăra din Inima Satului”, de către Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul de tineret.

Participanți la această tabără au fost un număr de 25 copii și tineri proveniți din mai multe sate ale regiunii Văii Bistrei, respectiv din localitățile: Zăvoi, Valea Bistrei, Măru și Măgura. Astfel, timp de trei zile, cei 25 de copii și tineri s-au bucurat de un timp al vacanței de vară, petrecut altfel, datorită prezenței voluntarilor proveniți din mai multe zone ale Banatului de Munte, care au organizat și desfășurat numeroase activități cu și pentru copiii și tinerii participanți. Printre activitățile organizate în tabăra de la Poiana Mărului, se numără și de această atelierele de dezvoltare personală și de comunicare, coordonate de către prof. Georgiana Ciucur și George Lăpădat, atelierele artistice și serile tematice, coordonate și desfășurate de către tinerii voluntari.

O mare parte a activităților acestei tabere au fost desfășurate în incinta Mănăstirii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Poiana Mărului unde părintele Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului și duhovnicul așezământului i-a primit cu brațele deschise pe tinerii participanți, susținând convorbiri duhovnicești și derulând activități de lucru în echipă împreună cu cei prezenți.

Ultima zi a taberei a fost marcată de festivitatea de încheiere a taberei, în cadrul căreia participanții, voluntarii, dar și autoritățile locale care au făcut posibilă organizarea acestei tabere la Poiana Mărului au asistat la săvârșirea slujbei de Te Deum, oficiată în biserica Mănăstirii, la finalul căreia toți cei prezenți au primit diplome și daruri din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La finalul taberei, tinerii și copiii participanți la TDIS Poiana Mărului s-au bucurat de o drumeție până la Pensiunea „Ana” din localitatea Marga, unde au vizionat o frumoasă și inedită piesă de teatru, un one-woman show, interpretat de către actrița Ioana Picoș, invitată în cadrul Școlii de Vară „Credința Altfel”, desfășurată la Marga în perioada 4-10 august.

Cea de-a 11-a tabără desfășurată prin proiectul „Tabăra din Inima Satului” a însemnat pentru copiii și tinerii aflați timp de trei zile la Poiana Mărului un timp de vacanță altfel, dar și un prilej deosebit prin care aceștia au putut să cunoască și să se de viața și tinerețea cu Hristos, lucru pe care acest proiect își dorește să îl transmită tuturor celor care au gustat și gustă din el, rămânând cu bucuria și amintirea unor zile de neuitat în inima satului care este Biserica.