Copii și tineri, flori în grădina lui Hristos, la Caransebeș

27 February 2021 Off By Herea Darius
Copii și tineri, flori în grădina lui Hristos, la Caransebeș

Într-o societate în care creșterea și educarea unui copil au devenit o provocare, Biserica își intensifică chemarea în tinda ei, prin multitudinea activităților desfășurate cu și pentru copii și tineri, îndeplinindu-și astfel menirea, și anume aceea de a fi o „grădină” a lui Hristos, unde, în seva harului divin, tinerele generații înfloresc, atât din punctul de vedere al învățăturii creștine, cât și moral, social și educativ.

O astfel de „grădină”  rodește și în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș, care organizează, începând cu ultimul weekend din luna februarie, atelier de dezvoltare personală, destinat copiilor  cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, dar și cursuri de canto muzică populară pentru copii.

Atelierul de dezvoltare personală se va desfășura în fiecare duminică, începând cu ora 18, la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”, fiind conceput ca un instrument de susţinere a unei dezvoltări armonioase a copiilor, de cunoştere de sine, de deprindere a abilităților de comunicare și sociale, de autocunoaștere, dar și de dezvoltare a abilităților necesare unei vieți independente, sănătoase și fericite, deci un ajutor în educația oferită de către părinți. Atelierul va fi susținut de doamna preoteasă Lavinia Ciucur, alături de o tânără crescută și ea în tinda Bisericii, participantă activă la activitățile desfășurate cu tinerii în cadrul Episcopiei Caransebeșului, Rafaela Cilibia. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un mesaj în privat pe pagina de facebook a parohiei.

Cursurile de canto se vor desfășura în fiecare sâmbătă, începând cu ora 18, la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”. Acestea vor fi susținute de tânăra Ana Bistrian, elevă  la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș și absolventă a Școlii Populare de Artă „Ion Românu” din Reșița, secția Caransebeș, specialitatea canto popular, și care a obținut, de-a lungul timpului, mai multe premii, printre care se numără Premiul 1 la festivalul „ Flori de cântec”, Premiul 2 la festivalul „Gugulan cu car cu mere”, Premiul special al juriului la festivalul “Doina Bistrei”.

Prin activitățile organizate, Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș dorește crearea unui mediu propice dezvoltării copiilor și tinerilor în Biserica lui Hristos, în care să se îmbine învățătura creștină, educația și distracția, prin diferite îndeletniciri artistice, arătându-le astfel că Dumnezeu nu le este doar un Părinte și un Învățător, ci și un Prieten, care îi îndeamnă, prin Sfântul Apostol Pavel, ca nimeni să nu dispreţuiască tinereţile lor, ci să fie „pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia” (Epistola întâia către Timotei, 4:2). (Roxana Novacovici)