Premii și daruri pentru copiii și tinerii din Episcopia Caransebeșului

2 June 2021 Off By Pavel Canea
Premii și daruri pentru copiii și tinerii din Episcopia Caransebeșului

La Centrul Eparhial din Caransebeș a avut loc Festivitatea de premiere la nivel eparhial a Concursului Național Catehetic „Biserica – Familia Românilor de Pretutindeni”. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian marți, 1 iunie, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu”, unde s-au adunat copii și tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei Banatului Montan.

În debutul manifestării a fost prezentat un moment artistic susținut de Corul „Pui de cer” al Centrului de Tineret din Moniom, dar și de alți tineri ce fac parte din celelalte centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul a continuat cu prezentarea cadrului general al Concursului național catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. Cele 3 portofolii de la nivelul Eparhiei au fost expuse celor prezenți de către reprezentanții celor trei grupuri participante. Este vorba despre Proiectul „Icoana – chip al credinței românilor de pretutindeni”, proiectul „Milostenia: dragostea fără frontieră” și proiectul „Credință fără granițe – Foi sans frontières”.

Proiectele au fost prezentate într-un format multimedia ce au cuprins principalele momente și activități incluse în aceste programe.

Câștigătorul etapei eparhiale a fost premiat din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu diplome și daruri. De asemenea și din partea Părintelui Episcop Lucian, participanții de la acest concurs au primit Diploma „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

„Credință fără granițe – Foi sans frontières”, derulat în colaborare de către Grupul catehetic „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom și Grupul catehetic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Namur-Vedrin, Belgia, proiect care a prilejuit mai multe întâlniri online, momente artistice, ateliere și conferințe desfășurate în spațiul virtual, a fost desemnat cel câștigător.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, la eveniment a fost prezent părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Eparhiei, care a înmânat daruri din partea Episcopiei, tinerilor participanți.

„Ne-am bucurat astăzi împreună cu toți tinerii din Episcopia Caransebeșului și trebuie să spunem că Eparhia noastră este privilegiată pentru că desfășoară o activitate articulată cu tinerii, bine organizată și care are o amploare misionară deosebită. Le suntem recunoscători tuturor coordonatorilor centrelor catehetice, membrilor ATOR BM pentru că au brodat atât de frumos această activitate prin inițiativele lor inedite și frumoase. De asemenea, suntem recunoscători tuturor celor ce se ostenesc în Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului și în felul acesta rămânând misionari permanenți în societate acolo unde Dumnezeu îi rânduiește”, a subliniat părintele consilier Casian.

Fiind Ziua Internațională a copilului și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au oferit câteva momente artistice.