Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul Taberei din Inima Satului Mehadia

10 July 2021 Off By Herea Darius
Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul Taberei din Inima Satului Mehadia

În după-amiaza zilei de 9 iulie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul tinerilor participanți la cea de-a cincea tabără, ce se desfășoară la Mehadia în perioada 7-11 iulie,  din cadrul Proiectului educațional „Tabăra din Inima Satului”.

După binecuvântarea părintească dăruită tuturor tinerilor, ierarhul a participat la rugăciunile de seară alături de tinerele vlăstare ale Bisericii lui Hristos, mulțumind lui Dumnezeu pentru alesele roade duhovnicești, răsărite în sufletele tinerilor sub cultivarea Duhului Sfânt, a familiilor lor, preoților și formatorilor din cadrul TDIS. Totodată, Părintele Episcop L-a rugat pe Dumnezeu să binecuvânteze și pe mai departe copiii și tinerii din cadrul Eparhiei Banatului de Munte, preoții și formatorii, dar și întreaga familie a Bisericii, astfel încât aceasta să devină un mare, rodnic și sfânt ogor, întru slava lui Dumnezeu, pentru veșnicie.

În continuare, Preasfințitul Lucian a înmânat participanților diplome și daruri, ca premii pentru implicarea în activitățile desfășurate, dar și ca o dovadă a chemării neîntrerupte a „Părintelui tinerilor” de a fi mădulare vii ale trupului lui Hristos, nu doar în copilărie și tinerețe, ci în întreaga viață.

Sub raza de rămas bun a Soarelui, în tinda Bisericii, evenimentul s-a încheiat printr-un dialog deschis între Părintele Episcop și tinerii participanți, în urma căruia ierarhul a revărsat, prin răspunsurile oferite întrebărilor și curiozităților acestora, asemenea apusului peste Pământ, pacea duhovnicească, bucuria și tihna unei tinereți trăite alături de Hristos și întru înțelepciunea dreptei credințe.

La eveniment, pe lângă copiii, tinerii, preoții, voluntari și formatori ai proiectului, au luat parte și autorități locale.

A fost o vizită de suflet pe care Părintele Episcop a făcut-o în mijlocul tinerilor de la Mehadia. A fost un prilej de bucurie deosebită pentru noi toți, dar mai ales pentru tinerii participanți, care au înțeles că Părintele Episcop a venit la Mehadia, în mijlocul lor, special pentru a-i cunoaște și pentru a le răspunde întrebărilor și frământărilor tinereții lor. A fost, de asemenea, un prilej de bucurie și pentru voluntarii noștri, care desfășoară activitățile de formare în tabăra de la Mehadia, pentru că s-au simțit încurajați în demersul și munca lor, primind și felicitările Părintelui Episcop. Merită amintit contextul non-formal în care s-a desfășurat această întâlnire. Pe lângă faptul că tinerii s-au rugat alături de ierarhul lor, dialogul purtat în Biserica de la Mehadia a fost unul deschis, degajat, în care tinerii au avut posibilitatea să pună întrebări, să-și exprime curiozități și să petreacă câteva ore în compania Preasfințitului nostru Părinte Episcop Lucian. Pentru noi, ca Departament de tineret, vizita ierarhului a fost un moment important, pentru că proiectul nostru, intitulat «Împreună pentru copiii noștri», a ajuns la cea de-a 5-a tabără. Până în prezent, aproximativ peste 200 de copii de pe întreg cuprinsul Eparhiei Caransebeșului beneficiază de activitățile pe care noi le propunem în cadrul acestor tabere intitulate, generic, « Tabăra din Inima Satului»”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Proiectul  „Tabăra din Inima Satului” cuprinde 12 tabere, în perioada 26 iunie – 10 septembrie, și este posibil prin parteneriatul Biserică, Școală și administrație locală. 10 dintre ele se vor desfășura în mediul rural, iar două în mediul urban, sub genericul de „Tabăra din inima familiei”. De acest proiect, se bucură un număr de peste 470 de copii, care vor fi supravegheați, formați și educați de 90 de formatori și voluntari.