Tabără de iarnă pe Muntele Parâng

25 January 2022 Off By Herea Darius
Tabără de iarnă pe Muntele Parâng

După un an mai dificil din punct de vedere al restricțiilor privind pandemia, Centrul catehetic „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, a reluat frumosul obicei de a organiza tabăra de iarnă. Astfel în perioada 23-24 ianuarie 2022 a avut loc tabăra de iarnă pe Muntele Parâng, la care au participat 18 copii cu vârste între 10-14 ani însoțiți de către părintele Ion Nedelcu.

Printre activitățile frumoase desfășurate în tabără nu au lipsit momentele de rugăciune. Ținându-se seama că anul 2022 este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” motto-ul acestei tabere au fostcuvintele Sfântului Apostol Pavel: „…și vă îndemn deci, înainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii”  prin care s-a încercat să se insufle copiilor dorința de a se ruga lui Dumnezeu în toate zilele, știind că prin rugăciune mintea omului intră în legătură cu Dumnezeu.

„Este deja a V-a ediție a acestei tabere de iarnă pe care o organizăm pe Muntele Parâng. Copiii sunt încântați de această stațiune turistică și revenim de fiecare dată cu drag aici. Anul acesta am descoperit împreună cât de bine și cât de necesar este să ne rugăm, mai ales în zilele noastre, întrucât rugăciunea este zid împotriva necazurilor și punte către Dumnezeu” a declarat părintele Ion Nedelcu, coordonator al Centrului Catehetic „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă.

Staţiunea Parâng este localizată la o altitudine de aproximativ 1800 metri, în partea estica a Defileului Jiului, la o distanță de aproximativ 5 km de Petroşani, în Munţii Parâng, al căror potențial turistic este deosebit de mare. Această locație a devenit în ultimii ani din ce în ce mai cunoscută în rândul turiștilor, în special iubitori ai sporturilor de iarnă, datorită prezenței pârtiilor moderne de care dispune. Începând cu anul 2009, Stațiunea Parâng a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, fiind una dintre cele mai importante de la noi din țară.