Seară de film ATOR BM filiala Oravița

8 March 2022 Off By Herea Darius
Seară de film ATOR BM filiala Oravița

Vineri, 4 martie, a avut loc o seară de film pentru tinerii din Oravița, organizată de membrii „Asociației Tinerilor Ortodocși” din Banatul de Munte alături de Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița.

Adolescența este perioada în care implicarea în activități menite să ne ajute să ne dezvoltăm, să creștem, activități pline de însemnătate este crucială pentru crearea unei viziuni cât mai clare asupra viitorului și al bunăstării noastre. Acestea au fost gândurile ce au stat la baza elaborării acestei seri. Obiectivul era de a arăta că o seară de film poate avea sens pentru tinerețea noastră, o activitate care pare obișnuită poate fi altfel și că poate reuni elevi din diferite școli, cu diferite ocupații, cu cadrele didactice și poate crea legături, respectiv noi drumuri.

Activitatea a fost deschisă de un scurt cuvânt de bun-venit adresat celor prezenți de către doamna director a Liceului Teoretic „General Dragalina”, Alideia Țepeneu. Doamna director a fost motorul acestei activități, un impuls al măriri orizontului pentru asociației și totodată mâna care a ținut totul sub control pentru ca toate să decurgă într-un mod armonios.

Seara de film a avut ca centru de interes  filmul „Viață de tată”, film ce a pus în evidență iubirea nemărginită cu care este înzestrat un tată la primirea darului iubirii din parte lui Dumnezeu, un copil și ce înseamnă să crești un copil de unul singur într-o lume în care totul este prea rapid întrucât nu mai există timp pentru a ne vindeca rănile provocate de pierderea unei persoane dragi.

Filmul a fost continuat de o discuție care a dat sens întâlnirii, discuție ce a scos la lumină puncte de vedere diferite și care au dovedit încă o dată ce diferiți suntem și multitudinea de idei care poate fi stârnită într-o discuție.

Finalul activității a fost marcat de o scurtă prezentare a activităților desfășurate în cadrul asociației realizată de membrii filialei Oravița și încununată de un cuvânt despre sensul asociației și al tinereții ținut de vicepreședintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, George Lăpădat care a reușit să angreneze tinerii într-o poveste despre asociația noastră ce sperăm noi, că le-a deschis poarta spre căutarea cunoașterii a unui nou în biserică.

Activitatea a reprezentat o surpriză atât pentru cei care au fost implicați în organizare, prin numărul mare de tineri care au răspuns afirmativ invitației și prin interesul arătat pe tot parcursul serii, cât și pentru cei care nu au mai luat contact cu asociația.

Dorința și încrederea că ceea ce facem este bine vine și din mărturiile tinerilor participanți, unde se observă impactul pe care l-am avut.

„Mă bucur că am participat la seara de film ținută de ATOR BM la liceul din care fac parte deoarece am aflat mai multe despre ceea ce face asociația, despre voluntariat, despre o tinerețe cu sens. Filmul prezentat a fost unul emoționant și frumos” – Nicola Miriana, elevă a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița.

„Seara de film de vineri, mi-a dat posibilitatea să văd diferite nuanțe ale vieții, se descopăr o nouă latură a vieții unui tată care își crește singur fetița și care luptă cu armele iubirii pentru a crea o viață minunată pentru fiica sa. Această activitate ne-a dat ocazia de a transpune cele văzute și din perspectiva noastră, de elevi. Discursul ținut de George la finalul serii ne-a încurajat să ne lăsăm să simțim mai mult, să fim curajoși în drumul spre cunoașterea prieteniei. Concluzia din această activitate a fost că în ATOR ne putem căuta sensul vieții și mi-a dat curaj și mie să o fac” – Dumitrașcu Maria Anisia, elevă a liceului teoretic „General Dragalina” Oravița.

După cum spuneam în rândurile de mai sus seara a avut un impact și asupra noastră a celor care am fost implicați în realizarea acestei seri, astfel că vă vom lăsa două mărturii ale persoanelor ce au făcut acest eveniment posibil:

„Vineri seara am fost gazda unei întâlniri cu tineri și despre tineri: cu tineri care au crescut frumos, sub lumina ATOR, despre tineri care vor să devină parte din povestea ATOR. Filmul vizionat a fost pretextul perfect pentru ca acești copii să se întâlnească la școală și într-un alt context, nonformal, având prilejul să vorbească deschis despre cum poți începe să schimbi lumea, schimbându-te pe tine însuți. Sper ca ATOR Oravița să devină, prin tinerii noștri, o forță care poate schimba, dacă nu lumea toată, măcar o parte din ea, măcar o parte din Oravița, măcar o parte din elevii dragalinezi. Am simțit că cei peste 60 de elevi prezenți care au venit pentru o seară de film, au plecat acasă mai bogați, cu gânduri noi, cu idei și, de ce nu, cu dorința de a repeta astfel de întâlniri și activități ,,marca” ATOR” – Alideia Țepeneu, directoarea liceului teoretic „General Dragalina” Oravița.

„Noi considerăm că seara de vineri a fost un succes și în sufletele unor elevi sigur a stârnit o dorință sau curiozitatea de a vedea cum este să fii un atorist” –  Gărovăț Alexandra, membră ATOR BM, din Oravița.

Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși vor organiza și în perioada următoare activități în cadrul liceului pentru a arată diferite laturi ale lucrării lui Dumnezeu în viața tinerilor.