Copii și tineri în rugăciune la Oravița

3 October 2022 Off By Pavel Canea
Copii și tineri în rugăciune la Oravița

Programul eparhial intitulat „Tinerii și Maica Vieții”, dedicat Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, a prilejuit întâlnirea a aproximativ 100 de copii și tineri din mai multe parohii de pe Valea Carașului, la slujba Paraclisului Maicii Domnului săvârșită la Oravița, vineri 30 septembrie, la ceas de seară.

Slujba a fost săvârșită în biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” de către un sobor de format din nouă preoți, condus de către părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de Tineret al eparhiei. Alături de părintele paroh Marinel Bobescu și de coordonatorul Cercului pastoral Oravița, părintele Iosif Daniel Aldescu, au mai fost prezenți: părintele Gelu Moldovan de la Parohia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” Oravița, părintele Gheorghe Bubă de la Vărădia, părintele Alin Timișan de la Cărbunari, părintele Alexandru Rogobete de la Greoni, părintele Traian Profir de la Grădinari și părintele Dănuț Tomescu de la Mercina.

Preoții au venit însoțiți de copii și tineri din parohiile pe care le păstoresc, alături de cadre didactice și alți voluntari din comunitățile de pe Valea Carașului. Au fost, de asemenea, prezenți dascăli de la școlile orăvițene, în frunte cu doamna Alideia Țepeneu – directorul Liceului ”General Dragalina” din localitate.

„În seara aceasta putem spune că a fost o reuniune a tinerilor de pe Valea Carașului, tineri care au participat în vara acestui an la taberele din comunitățile lor, este vorba de TDIS și TDIF. Prezența în număr mare a copiilor și a tinerilor la această seară de rugăciune ne-a adus multă bucurie și ne-a arătat încă o dată că aceste tabere desfășurate în comunitate sunt foarte importante și nu rămân fără finalitate”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

La slujba Paraclisului Maicii Domnului au fost, de asemenea, prezenți în număr mare voluntarii de la ATOR Banatul de Munte, atât cei din zona Oraviței, dar și tineri sosiți de la Reșița, Bocșa și din alte zone ale județului.  De altfel, tinerii atoriști au fost cei care au dat răspunsurile la strană și tot ei sunt cei care au inițiat acest program de rugăciune la nivel eparhial.

La finalul slujbei, părintele Mihai Ciucur a ținut un scurt cuvânt de învățătură despre importanța rugăciunii în viața tinerilor, îndemnându-i pe aceștia să acorde mai multă atenție rugăciunii săvârșite în biserică, în cadrul slujbelor care se săvârșesc aici.

A urmat obișnuita agapă frățească oferită de către gazde, dar și un dialog duhovnicesc cu tinerii, purtat în context informal, precum și momentele de socializare ale tinerilor, care au discutat inclusiv aspecte care țin de organizarea filialei locale a ATOR Banatul de Munte. Întâlnirea de la Oravița este cea de-a patra din seria celor șapte Paraclise ale Maicii Domnului săvârșite în șapte zone distincte ale eparhiei, în cadrul programul de rugăciune „Tinerii și Maica Vieții”, desfășurat cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.