Noi perspective, pentru ATOR Banatul de Munte, filiala Valea Bistrei!

1 October 2022 Off By Pavel Canea
Noi perspective, pentru ATOR Banatul de Munte, filiala Valea Bistrei!

În decursul zilei de joi, 29 septembrie, un grup de aproximativ 20 de tineri din cuprinsul Văii Bistrei a participat la o întâlnire de cunoaștere, în Biserica din cartierul Ohaba al orașului Oțelu-Roșu, unde au fost deschise noi orizonturi de lucru, atât pentru membri mai vechi ai ATOR Banatul de Munte, cât și pentru cei care au luat pentru prima dată contact cu această asociație.

Pe ordinea de zi s-a numărat și un moment special pentru tinerii atoriști, întrucât, ca invitat special al întâlnirii, aceștia au avut-o în mijlocul lor pe Isabela Boldea, o tânără canotoare care, încă din perioada când se afla în ciclul gimnazial, a fost selecționată să urmeze antrenamentele de canotaj de performanță la CSM Drobeta Turnu Severin. Odată ajunsă acolo, și-a dat toată silința pentru a aduce mândrie țării sale, România, rezultatele ei la nivelul junioratului fiind recunoscute atât la nivel național, cât și internațional, palmaresul constând în 14 medalii. Cele mai importante medalii câștigate sunt: aur la europene (barcă de 8+1), aur la balcaniadă (barcă de 4 vâsle, respectiv barcă de dublu), argint la mondiale (barcă de 4 rame).

Isabela este o tânără plină de viață, consecvență, ambiție și, totodată, modestie, fiind unul dintre multele exemple de mândrie pe care satul românesc le-a avut și le va avea, prezența sa onorând tinerii participanți la întâlnire. Povestirile ei pline de trăire i-au făcut să înțeleagă cât de grea și frumoasă este viața unui sportiv de performanță.

„A fost ceva nou pentru mine, o ocazie să văd ce grup frumos ați reușit să dezvoltați, o ocazie să pot vorbi deschis și de a fi ascultată. Mi-ați transmis un vibe foarte bun! Mă bucur că am luat parte și sper să repetăm așa întâlniri cu următoarele ocazii”, a mărturisit Isabela.

„Ca tânăr, mai ales în secolul 21, ai impresia că lucrurile îți cad la picioare, iar toate ți se cuvin, truda și jertfa având un loc nesemnificativ în reușita la care vrei să ajungi. Prezența Isabelei în mijlocul nostru ne-a ajutat să conștientizăm, dacă nu am făcut-o deja, faptul că izbânzile vieții devin realitate doar prin muncă, voință și perseverență. Îi mulțumesc, atât personal, cât și în numele tuturor tinerilor prezenți, pentru poveștile sale pe care le-a împărtășit cu simplitate, asumare și modestie. Cu adevărat, prezența ei ne-a onorat și îi dorim cât mai multe realizări pe viitor!”, a spus Lucian Barbescu, coordonatorul filialei ATOR Valea Bistrei.

De asemenea, la întâlnire a participat și părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, întărind și prezentând cât de mult contează principiile noastre ca tineri, atât în viața personală, cât și în cea profesională, moralitatea creștină fiind cea care ne ține, fără îndoială, demni, disciplinați și realizați.