Muzică, poezie și artă. Nik Potocean – pentru a treia oară invitat la Centrul German „Al. Tietz” din Reșița

19 June 2019 Off By Herea Darius
Muzică, poezie și artă. Nik Potocean  – pentru a treia oară invitat la Centrul German „Al. Tietz” din Reșița

Pentru iubitorii de muzică, poezie și artă, ziua de 17 iunie 2019 de la Centrul German „Alexander Tietz” din Reșița a fost una de mare frumusețe. Nu doar pentru că ziua, în sine, a avut o semnificație aparte, fiind importantă din punct de vedere spiritual, credincioșii ortodocși sărbătorind Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile  – și Sfânta Treime, dar și din punct de vedere cultural, oamenii de cultură reșițeni și bocșeni propunând un amplu eveniment literar-artistic.

În cadrul celei de-a XII-a ediție a proiectului „Luna Iunie – Luna Expozițiilor”, Forumul Democratic al Germanilor Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, dimpreună cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, precum și Uniunea Creatorilor Profesioniști Filiala Reșița, au organizat vernisajul unei expoziții de artă semnată Nicolae Potocean (NIK).

Artistul plastic bocșean Nik Potocean se află la cea de-a 11-a expoziție personală (alături de alte 9 expoziții de grup), este unul dintre cei mai harnici pictori ai Bocșei, cu un parcurs frumos, într-un timp relativ scurt. A debutat în anul 2015 la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa, a absolvit Școala Populară de Artă din Reșița și s-a impus ca un bun peisagist, cu mult succes în rândul publicului amator de artă. De asemenea, este membru al Uniunii Creatorilor Profesioniști, filiala Reșița. Mai trebuie să menționez că Nik Potocean se află pentru a treia oară ca invitat al președintelui Erwin Josef Țigla, expunând în acest excepțional spațiu manageriat remarcabil de colegul Erwin Țigla.

Evenimentul din 17 iunie 2019 a debutat cu un moment de reculegere în memoria criticului de artă Adrian Stepan, plecat de curând dintre noi. Apoi, evenimentul a întrunit toate calitățile unei sărbători importante, având ca ingrediente muzică interpretată de „Intermezzo” – Lucian Duca și Vincenzo Musi – , poezie recitată de autor, poetul Costel Simedrea, precum și critică de artă a artiștilor plastici Gustav Hlinka și Viorica Ana Farkaș, dar și cuvinte de suflet rostite de Gabriela Șerban și Erwin Josef Țigla, cel care a și moderat evenimentul. O întâlnire de suflet într-un excepțional proiect dedicat artei și minunaților oameni de lângă noi. (Gabriela Șerban)