Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

28 September 2019 Off By Pavel Canea
Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

În zilele de 27 și 28 septembrie 2019 a avut loc la Mehadia consfătuirea semestrială a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului.

Întâlnirea a debutat în după-amiaza zilei de 27 septembrie 2019, în biserica parohiei Mehadia, cu o slujbă de Te-Deum oficiată în prezența dascălilor de religie din județul Caraș-Severin. În continuare, pr. Mihai Ciucur, Inspector pentru Tineret din Episcopia Caransebeșului a prezentat lucrarea Departamentului de Tineret în anul 2019, în special colaborarea dintre cadrele didactice de religie și Departamentul de Tineret în organizarea proiectului Tabăra din inima satului.

Părintele inspector de specialitate, Nicolae Chiosa a făcut o prezentare  generală a activității cadrelor didactice de la disciplina religie, indicând realizările și provocările cu care se confruntă profesorul de religie. Mai apoi, fiecare metodist a prezentat proiectele importante ale cercului metodic pe care-l coordonează, în anul școlar precedent.

Delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la acest eveniment a fost părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei. Sfinția Sa a îndemnat profesorii să rămână duhovnicii copiilor în școală, îndemnându-i deopotrivă să se apropie de copiii fără părinți sau a căror părinți sunt plecați în străinătate, mai cu seamă că anul școlar 2019/2020 este dedicat de către Patriarhia Română pastorației părinților și copiilor.

În cea de-a doua zi, cei prezenți au avut posibilitatea să se prezinte celorlalți colegi profesori, indicând aspectele pozitive și negative pe care le întâmpină la catedra unde își desfășoară activitatea. În egală măsură s-a prezentat un colaj de imagini cu activitățile importante desfășurate în anul școlar precedent, actualizându-se baza de date a dascălilor de religie care își desfășoară activitatea în județul Caraș-Severin. Mai apoi cadrele didactice au avut discuții pe grupe metodice, prezentând în final principalele proiecte pe zone în anul școlar aflat în desfășurare.

În contextul Anului omagial al satului românesc, pentru prima dată în Episcopia Caransebeșului, Consfătuirea profesorilor de religie s-a desfășurat în mediul rural, pe parcursul a două zile, confirmând că astfel de întâlniri sunt benefice pentru eficientizarea învățământului religios în eparhia noastră și pentru o colaborare articulată atât între Biserică și Școală, dar și între cadrele didactice din diferitele zone ale județului.