Îndătinatele seri duhovnicești la Catedrala veche din Reșița

9 April 2019 Off By Herea Darius
Îndătinatele seri duhovnicești la Catedrala veche din Reșița

În perioada 31 martie – 7 aprilie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița s-au desfășurat tradiționalele seri duhovnicești.  Acestea au debutat prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în seara de 31 martie, de către pr. inspector Olimpiu Silaghi, pr. Moise Linu și pr. paroh Cristian Rădulescu. Cuvântul de învățătură a fost susținut de către părintele inspector Olimpiu Silaghi care a vorbit despre aspectul de jertfă al Răscumpărării, arătând cât de important este să realizăm măreția jertfei pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru noi oamenii și pentru mântuirea noastră.

Luni seara, după săvârșirea Pavecerniței Mici și Ceasul I, pr. Moise Linu de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Marginea-Lend Reșița, a vorbit credincioșilor despre rânduiala Proscomidiei, accentuând unitatea dintre Biserica luptătoare și Biserica triumfătoare.

Marți seara,  credincioșii reșițeni s-au bucurat de vizita părintelui Cristian Manole, fost slujitor la această biserică. La finalul slujbei pr. Cristian Manole a susținut un bogat cuvânt de învățătură despre „Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul”. Miercuri dimineața pr. paroh Cristian Rădulescu a spovedit iar mai apoi începând cu ora 09.00 a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite la care s-au împărtășit numeroși credincioși. Seara de la ora 18.00 s-a săvârșit slujba Pavecerniței Mari,  având ca invitat pe pr. Emil Crăciun de la parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Reșița, care a susținut cuvântul intitulat „Preotul de la agonie la extaz”, un cuvânt actual și impresionant în același timp. Joi seara, credincioșii parohiei s-au bucurat de slujirea și cuvântul părintelui Sorin Bușoi de la Parohia „Schimbarea la Față”, noua Catedrală  din Reșița. În cuvântul său, părintele a vorbit despre perioada de început a Triodului ca perioadă în care ne pregătim pentru post, prin smerenie și pocăință. Vineri dimineața s-a săvârșit din nou Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite iar seara Pavecernița Mare. Sâmbătă seara s-a săvârșit slujba Vecerniei iar invitat a fost pr. Andrei Teofil Vâlcu de la parohia Cuptoare care a vorbit despre indiferența față de Biserică și cât de grave sunt consecințele depărtării de Dumnezeu.

 Săptămâna a fost una bogată în rugăciune iar credincioșii Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița – Muncitoresc  s-au bucurat de prezența și cuvântul mai multor preoți ce au tratat teme actuale și interesante. De asemenea, credincioșii prezenți au fost captați de modul de susținere a catehezelor, arătând dorința de a pune în practică îndemnurile preoți invitați. În fiecare seară pr. paroh Cristian Rădulescu a mulțumit părinților invitați pentru prezență și cuvânt precum și credincioșilor, urându-le tuturor un post binecuvântat și mântuire sufletului. (Pr. dr. Cristian Rădulescu)