Sfântul Nicolae – Sfântul ce iubeşte copiii!

7 December 2019 Off By Herea Darius
Sfântul Nicolae – Sfântul ce iubeşte copiii!

Şi anul acesta prietenul copiilor, Sfântul Ierarh Nicolae, a fost sărbătorit cum se cuvine în Biserica ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa Govândari.  Şi pentru că parohia a avut sprijinul unor credincioși inimoși și darnici, și în această iarnă Sfântul Nicolae s-a dovedit iubitor şi darnic cu copiii!

 Pentru că desfășurăm proiectul ,, Ghetuțele lui Moș Nicolae”, câțiva elevi de la Școala Gimnazială nr.7 din parohia noastră, prezenți în aula școlii, au primit daruri, adică o pereche de încălțăminte pentru iarnă. 

 Preotul paroh Petru Berbentia, a vorbit elevilor prezenți, dar și părinților lor, despre Sfântul Nicolae și despre obiceiul de a oferi cadouri și în aceasă zi.

După ce am explicat motivele pentru care Biserica din Micro III oferă aceste daruri, împreună cu Doamna prof. Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte și programe educative la școala parteneră, Doamna Prof. Ileana Pomoja, director al școlii, am  împărțit cadourile specifice perioadei de iarnă.   

 În încheiere, doamnele implicate din partea școlii în acest proiect, au mulțumit pentru bucuria adusă copiilor și și-au manifestat speranţa că asemenea momente de bucurie se vor mai întampla, subliniind buna şi strânsa colaborare ce există între Biserică şi Şcoală. (Pr. Petru Berbentia)