Taina Hirotoniei întru preot la Catedrala Episcopală din Caransebeș

13 August 2020 Off By Pavel Canea
Taina Hirotoniei întru preot la Catedrala Episcopală din Caransebeș

La odovania Praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Părintele Episcop a săvârșit și Taina Hirotoniei întru preot pentru diaconul Manuel Boran, slujitor la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Părintele Manuel Boran va merge să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu în Parohia Ferdinand din Oțelu Roșu.

Preasfințitul Părinte Lucian l-a felicitat pe părintele Manuel pentru misiunea pe care a avut-o timp de aproape 6 ani la Catedrala din Caransebeș și i-a urat preoție curată și neprihănită. „Îl felicităm pe părintele Manuel pentru slujirea articulată, dar și pentru faptul că astăzi a primit din partea Mântuitorului Hristos hirotonia în treapta preoției. Părintele este un slujitor cu multă credință, dragoste și râvnă, de aceea Domnul i-a rânduit o parohie care a rămas vacantă unde va merge împreună cu familia, a subliniat Părintele Episcop.

„Este o parohie foarte importantă din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului și credem că părintele va desfășura o misiune frumoasă, o activitate intensă din punct de vedere pastoral și misionar. Suntem convinși că părintele cu experiența acumulată aici va merge la Ferdinand determinat să înceapă o viață nouă din punct de vedere spiritual, liturgic și administrativ-gospodăresc”, a mai spus Preasfințitul Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotesit și duhovnic pentru a putea să se îngrijească îndeaproape de viața spirituală a credincioșilor încredințați spre păstorire. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.