Întâlnirea cercului pastoral-misionar Oravița

25 February 2022 Off By Herea Darius
Întâlnirea cercului pastoral-misionar Oravița

În după-amiaza zilei de joi, 24 februarie 2022, a avut loc întâlnirea lunară a preoților din cadrul Cercul pastoral-misionar Oravița, întâlnire desfășurată sub purtarea de grijă a părintelui protopop Bogoliub Martinovici,  în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița.                                                                                                                             

Fiind Anul comemorativ al rugăciunii în Patriarhia Română, întâlnirea a debutat cu citirea referatului „Învățătura Sfintei Scripturi despre smerenie și sinceritatea în rugăciune: Pilda vameșului și a fariseului reamintită în fiecare an la începutul Triodului”, pregătit de către părintele coordonator al cercului pastoral, Aldescu Iosif Daniel. Referatul a scos în evidență faptul că smerenia ar trebui să fie starea permanentă a fiecărui credincios și că fără smerenie nu poate exista umilință adevărată, pocăință curată și dragoste autentică. Au urmat intervenții din partea preoților pe seama referatului.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, s-au discutat probleme administrative, legate îndeosebi de cele 10 Sfinte Liturghii și cele 7 Sfinte Masluri ce se vor desfășura în decursul acestui an în acest cerc pastoral-misionar, slujbe  care fac parte din programul Episcopiei Caransebeșului dedicat acestui An comemorativ al rugăciunii. Tot acum s-au stabilit și grupele de preoți pentru slujirea Tainei Sfântului Maslu din Postul Mare.

Întâlnirea s-a încheiat cu îndemnul părintelui protopop către preoți de a da dovadă de dragoste pentru Biserica lui Hristos, de implicare și conștiinciozitate în îndeplinirea misiunii preoțești, precum și prin sfatul de a pune la inimile credincioșilor din parohii dragostea pentru rugăciune și pentru Biserică. (Pr. Iosif Aldescu)