Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

25 February 2022 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

Joi, 24 februarie, preoții Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă s-au întâlnit la Parohia Adormirii Maicii Domnului din Moldova Nouă. Întâlnirea a debutat cu o rugăciune, urmată fiind de câteva precizări de ordin administrativ comunicate de părintele protopop Bogoliub Martinovici.

De asemenea în cadrul acestei întâlniri s-a prezentat de catre părintele Gheorghiță Băloi un referat cu titlul: Rugăciunea în Sfânta Scriptură/Repere biblice de comuniune a omului cu Dumnezeu: rugăciunea profeților si drepților Vechiului Testament.

Fiind Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, referatul a căutat să surprindă esența rugăciunii în perioada vechi-testamentară, ajungând la concluzia că valoarea și folosul rugăciunii Vechiului Testament devine, așadar, bun al tuturor timpurilor, includerea ei în Biserică și folosirea ei pe scara largă în viața de zi cu zi a creștinilor nu face altceva decât să confirme importanța sa în iconomia mântuirii. Au urmat apoi câteva discuții și intervenții pe marginea referatului din partea preoților.

În partea a doua a fost discutat ordinul circular privind slujirile pe cercuri pastorale conform programului stabilit de Centrul Eparhial. Tot la aceasta întâlnire s-a stabilit și soborul pentru liturghia comună din 3 martie precum și grupele pentru oficierea Tainei Sf. Maslu din Postul Mare.

La final părintele protopop Bogoliub Martinovici a îndemnat pe preoți să trateze cu seriozitate și conștinciozitate Sfintele Slujbe precum și temele pentru referat propuse în acest An omagial al rugăciunii precizând totodată ca: În rugăciunile sale, omul exprimă încrederea sa faţă de Dumnezeu, el manifestându-şi astfel certitudinea ridicării sale prin credinţă vie. (Pr. Gheorghiță Băloi)