Hirotonie de diacon la Catedrala Episcopală din Caransebeș

11 November 2022 Off By Pavel Canea
Hirotonie de diacon la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Vineri, 11 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Mina, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Minel Ciucă, protopsalt în cadrul grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am mai dobândit cu ajutorul lui Dumnezeu un slujitor bun și devotat pentru Catedrala noastră episcopală. Un slujitor care a crescut în biserică și care a rămas fidel Bisericii dreptmăritoare, absolvind școlile de teologie și îmbrățișând cu toată disponibilitatea Taina Hirotoniei în treapta diaconiei”, a subliniat Părintele Episcop.

Preasfințitul Lucian l-a îndemnat pe părintele diacon să rămână pe mai departe ucenic fidel și ostaș devotat al Mântuitorului Hristos. „Să-ți faci slujba deplin și să te faci pildă întotdeauna cu cuvântul, cu purtarea și cu toată fapta cea bună. Să rămâi ancorat în Biserică și în dreapta credință, devenind exemplu pentru frații tăi întru slujire, dar și credincioșilor care te vor asculta și te vor urma”.  

„Nu întâmplător apostolul care s-a citit astăzi în cadrul Sfintei Liturghii ne îndeamnă pe toți să medităm la îndemnurile Sfântului Apostol Pavel către Timotei. Sfântul Apostol Pavel ne spune celor care ne-am asumat preoția, și în mod special astăzi părintelui Minel, să rămânem buni ostași ai lui Hristos Iisus, să avem ca prioritate în viață slujirea Mântuitorului. Întotdeauna trebuie să păzim rânduielile bisericești pentru că doar așa vom putea lua cununa mântuirii”, a mai spus ierarhul.

Foarte mulți credincioși au luat parte la acest moment de rugăciune, un număr însemnat dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Părintele diacon Minel Ciucă va sluji la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.