Responsabilitate și implicare în Protopopiatul Caransebeș

14 November 2022 Off By Herea Darius
Responsabilitate și implicare în Protopopiatul Caransebeș

În această perioadă, Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Social-Filantropic, a dăruit  60 de ghiozdane, complet echipate, copiilor cu posibilități materiale reduse de pe raza Protopopiatului Caransebeș. Acțiunea s-a desfășurat printr-un proiect finanțat   de A.F.I.R., respectiv MĂSURA M 6.5/6BInvestiții în infrastructura socială și de educație a grupurilor marginalizate” (accesată pentru dotarea Centrului de Tineret Zăgujeni).

Au primit aceste mici daruri, copii din comunele Obreja, Glimboca, Băuțar, Zăvoi și satele aparținătoare. De asemenea, 13 ghiozdane cu rechizite au fost oferite copiilor  din satul Zăgujeni, comuna Constantin Daicoviciu, beneficiari ai Centrului de zi pe care Episcopia Caransebeșului îl susține în această localitate. Împărțirea ghiozdanelor a fost făcută de ostenitori ai sectorului social, respectiv de asistenții sociali Violeta Mökesch și Laura Pocrean și de expertul în consiliere Georgiana Ciucur. În cadrul întâlnirilor cu acești copii, s-a vorbit și despre efectele discriminării în rândul elevilor, dar și despre modalitățile de combatere a acesteia.  O întâlnire aparte a avut loc în Parohia Măru, unde 14 copii, însoțiți de preotul paroh Nicolae-Pavel Negrei au participat la acțiunea desfășurată de către specialiștii sectorului social- filantropic.

Datorită acestei acțiuni, perceptul social-filantropic a devenit, pentru beneficiarii proiectului, mai tangibil, primirea acestor mici daruri constituind o atât de necesară nădejde spre depășirea greutăților vieții, ce de multe ori îi fac să se simtă excluși.

Episcopia Caransebeșului are grijă zilnic, în instituțiile sale  de 314 copii în Protopopiatul Caransebeș, copii din municipiul Caransebeș, orașul Oțelu Roșu și din localitatea Zăgujeni. Acești copii beneficiază de îngrijire, consiliere, ajutor la teme, sprijin material și emoțional din partea specialiștilor Episcopiei Caransebeșului. Educatori, asistenți sociali, psihologi, asistenți medicali, experți în consiliere și formare au grijă ca acești copii să crească frumos și sănătos în tinda Bisericii, iar centrele sociale ale Bisericii să fie un real ajutor pentru familiile acestor copii. (Violeta Mokesch)