Seară duhovnicească la Casa ATOR Banatul de Munte

12 November 2022 Off By Pavel Canea
Seară duhovnicească la Casa ATOR Banatul de Munte

O primă seară duhovnicească pentru tineri a fost organizată joi, 10 noiembrie, la Casa ATOR – sediul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, situat în proximitatea Catedralei din cartierul Muncitoresc al Municipiului Reșița.

Primul invitat al serilor duhovnicești organizate de către tinerii atoriști a fost Părintele profesor universitar dr. Teofil Tia – decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Părintele profesor a fost primit de către tinerii ortodocși ai Banatului de Munte într-un spațiu cald, într-un context non-formal, iar părintele profesor, prin cuvintele de învățătură și răspunsurile oferite tinerilor, a ajuns la inima acestora, în așa fel încât cu toții s-au folosit la maximum  de acest dialog duhovnicesc cu și despre tineri și tinerețe.

Atmosfera a fost una prietenoasă, părintele Teofil fiind o persoană foarte deschisă. El a reușit să ajungă la sufletele noastre, oferindu-ne șansa de a îi adresa întrebări din orice domeniu, fie ele teologice sau pur și simplu frământări ale adolescenței. Totuși, discuțiile s-au îndreptat într-un sens specific tinerilor, multe dintre întrebări cuprinzând tema iubirii, fie ea față de aproapele sau față de noi înșine. Răspunsurile primite au fost, pentru tinerii prezenți, pline de învățături și sens, întregul dialog prezentând un Hristos care este mereu aici pentru fiecare dintre noi, părintele Teofil reușind să ne arate noi modalități prin care Îl putem cunoște pe Dumnezeu într-un mod tineresc”, a mărturisit Mihail Cincheză, coordonatorul Sectorului de misiune, pelerinaje și drumeții al ATOR Banatul de Munte.

În finalul dialogului, părintele Teofil a transmis tinerilor prezenți un mesaj plin de încurajare și nădejde, promițând că o să răspundă și pe viitor la întrebările și curiozitățile tinerilor, fie prin întâlniri fizice, fie în spațiul virtual.

La eveniment, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au fost prezenți și părinți de la Centrul eparhial, precum și preoți din municipiul Reșița, implicați în activitățile cu tinerii. Dialogul duhovnicesc cu tinerii de la ATOR Banatul de Munte s-a desfășurat în contextul conferințelor preoțești de toamnă, susținute, în acest an, în Episcopia Caransebeșului, de către părintele profesor Teofil Tia de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.