Alinare pentru bătrânii Centrului Pentru Persoane Vârstnice Sacu

15 December 2022 Off By Herea Darius
Alinare pentru bătrânii Centrului Pentru Persoane Vârstnice Sacu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, marți 13 decembrie părintele paroh din Parohia Sacu, împreună cu un sobor de preoți din parohiile învecinate au oficiat Taina Sfântului Maslu, la Centrul Pentru Persoane Vârstnice din Sacu, în cadrul căreia s-au rugat pentru tămăduirea trupurilor și a sufletelor pentru bătrânii din acest centru și pentru cei care au grijă de ei.

 „Astăzi, mai ales că suntem în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului ne-am bucurat împreună de Taina Sfântului Maslu atât noi ca săvârșitori, pentru că am adus alinare și bucurie pentru bătrânii acestui centru, aflați în suferință  trupească și sufletească pentru că am vazut pe fețele lor o bucurie copilărească că le-am trecut pragul și i-am cercetat, astfel împlinind porunca Mântuitorului Hristos care ne îndeamnă să îi cercetăm pe cei bolnavi și  pe cei aflați în suferință; astfel bucurându-se  și bătrânii și îngrijitorii acestui centru care ne-au primit cu o bucurie deosebită pentru că majoriteatea dintre ei nu pot veni la biserica din sat, având probleme de mobilitate și din cauza restricțiilor nu am mai putut săvârșii Taina Sfântului Maslu aici” a precizat părintele Ianăș Ambruș.

 La sfârșitul slujbei preotul paroh Ambruș Ianăș, împreună cu pr. Trandafir Albai de la Parohia Constantin Daicoviciu,  pr. Remus Negru de la Parohia Maciova, pr Sîrbu Anton de la Parohia Peștere și pr. Ioan Goloșie de la Parohia Ohaba-Matnic am cântat împreună cu bătrânii acestui centru un frumos colind. (Pr. Ianăș Ambruș)