Nașterea Domnului vestită în așezămintele medicale și sociale din municipiul Reșița

15 December 2022 Off By Pavel Canea
Nașterea Domnului vestită în așezămintele medicale și sociale din municipiul Reșița

În așezămintele medicale și sociale din municipiul Reșița, și în acest an Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a colindat, a împărțit dragoste, pace, speranță și daruri, împreună cu preoții, diaconii și cântăreții de la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

Bucuria duhovnicească adusă prin vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos a ajuns la bolnavii, persoanele vârstnice și copiii de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Staționar II și Staționar III, Centrul de zi „ABC”, Centrul de zi pentru persoane vârstnice al Consiliului Local Reșița și Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Lend.

„Ne-am bucurat de o călduroasă primire din partea medicilor, care ne-au condus aproape în toate secțiile Spitalului Județean din Reșița, iar bolnavii ne-au așteptat cu lacrimi în ochi. Colindul a fost primit, gustat și înțeles de frații noștri care sunt răstigniți pe patul de suferință. Așadar, astăzi ne-am petrecut toată ziua în Municipiul Reșița, colindând în toate așezămintele medicale și sociale și bineînțeles împărtășind în primul rând dragoste și sfătuindu-i pe toți că Nașterea lui Hristos este importantă pentru fiecare creștin botezat în numele Sfintei Treimi”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

În fiecare locație, grupul de colindători a transmis vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos, iar ierarhul a împărțit calendare, daruri și a oferit un cuvânt de mângâiere și binecuvântare, mergând și în saloanele cu pacienți.

„I-am îndemnat pe toți la iubire, iertare și pace, pentru că Nașterea lui Hristos este praznicul păcii, al luminii, al iertării și praznicul recunoștinței. Îi mulțumim Domnului pentru această zi petrecută în mijlocul credincioșilor din Reșița și le mulțumim colindătorilor, fraților noștri slujitori și ostenitori ai Catedralei din Caransebeș, care de dimineață ne-au însoțit peste tot, ca împreună să aducem vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos celor care ne-au așteptat. Îl rugăm pe Domnul să-i binecuvinteze pe toți cei care ne-au ascultat și ne-au primit astăzi, tuturor să le dăruiască sănătate, zile îndelungate și cu toții să avem un Crăciun cu adevărat fericit”, a mai subliniat Părintele Episcop.

Copiii de la Centrul de zi „ABC” au primit fiecare, pe lângă pachețelele cu dulciuri, și ghetuțe noi, în urma campaniei „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, desfășurată de Episcopia Caransebeșului. De asemenea, aceștia au pregătit un program de colinde pentru Preasfințitul Lucian și grupul care l-a însoțit. Cu ocazia vizitei Preasfințitului, la Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Lend au fost aprinse luminile ornamentale de sărbători.