Binecuvântare arhierească pentru credincioșii cartierului Nord din Caransebeș

18 December 2022 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească pentru credincioșii cartierului Nord din Caransebeș

În duminica dinaintea Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de preoții și credincioșii Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din cartierul caransebeșean, Nord. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Au participat la sfânta slujbă numeroşi credincioşi, printre care mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne-am bucurat astăzi împreună cu părintele paroh și cu toți cei care fac parte din obștea extinsă a parohiei, pentru că sunt mulți credincioși foarte atașați de această biserică și foarte mulți dintre ei au ajutat de la început ca biserica de aici să se renoveze, să se restaureze și să se înfrumusețeze. Credem că astăzi rugăciunile noastre au fost bine primite înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru că i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra noastră și în mod special asupra preotului paroh și asupra credincioșilor din această parohie. Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să binecuvinteze pe mai departe această comunitate euharistică din cetatea noastră a Caransebeșului”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii corul parohiei, format atât din copii și tineri, cât și din adulți, au susținut un concert de colinde. Părintele Episcop Lucian le-a oferit tuturor pachete cu dulciuri, iconițe și calendare.

„Trebuie să remarcăm faptul că la sfârșitul Sfintei Liturghii am participat cu emoție sfântă la un mic concert de colinde. Copiii și tinerii din parohie ne-au pregătit un buchet de colinde și ne-au vestit Nașterea Mântuitorului Hristos. La acești copii și tineri s-au alăturat și credincioșii, unii chiar membrii ai Consiliului parohial și sigur doamna preoteasă și părintele paroh. Așadar, bucuria a fost deplină, căci am încheiat ziua frumos cu un concert de colinde susținut de credincioșii mici și mari din această parohie”, a mai spus Părintele Episcop.

Vizita Preasfințitului Lucian a fost prilejuită de împlinirea a 5 ani de slujire în biserica Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim”. În urmă cu 5 ani, tot în duminica dinaintea Nașterii Domnului, Părintele Episcop a binecuvântat acest sfânt locaș în vederea slujirii.

În anul 1989 – luna mai – în urma unei ședințe de consiliu parohial, s-a încheiat un act între Parohia Ortodoxă Română a Caransebeșului şi Parohia Evanghelică din Caransebeș, de naţionalitate germană, prin care Parohia Ortodoxă a închiriat locaşul de cult Evanghelic pentru a se săvârşi serviciile religioase spre folosul credincioşilor din acest cartier. Biserica a fost donată Episcopiei Caransebeșului de către comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie 2017. De atunci s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare a bisericii, în special la interior. Sfântul locaș se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș.