Concertul „Iisus, bine ai venit!” la Reşiţa

17 December 2022 Off By Herea Darius
Concertul „Iisus, bine ai venit!” la Reşiţa

Joi, 15 decembrie a fost rândul municipiului Reşiţa să găzduiască Concertul de colinde „Iisus, bine ai venit!”. Evenimentul s-a desfăşurat la Palatul Cultural din Reşiţa, sala de concert fiind neîncăpătoare de reşiţeni dornici de a asculta colindul sfânt şi bun. Recitalul de colinde a fost susţinut de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului alături de cvartetul „Nuevo” din Timişoara.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Episcopiei Caransebeşului, preoţi, autorităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai Spitalului Judeţean din Reşiţa, şefi de instituţii, oameni de cultură, elevi şi studenţi şi numeroşi credincioşi care au venit să primească vestea cea bună a Naşterii Domnului.

La finalul concertului, arhimandritul dr. Casian Ruşeţ, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului, a transmis mesajul de binecuvântare a Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului şi a afirmat că „Sărbătoarea Crăciunului ne aduce aminte că cerurile sunt deschise și încă vine din cer acest mesaj frumos: «Iisus, bine ai venit!», care ni se pare că îl cântă îngerii nu oamenii, deși noi oamenii suntem beneficiari ai venirii lui Iisus, totuși îngerii ni s-au alăturat pentru a ne încuraja să spunem și noi „Bine ai venit Iisus”… Dacă la alte popoare colinda se face acasă sub brad sau la fereastă, la noi colinda se face din casă în casă, din comunitate în comunitate, de aceea ne-am împropiat verbul de a colinda”.

Seria Concertului de colinde „Iisus, bine ai venit!” se încheie sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 15, la Restaurantul Hotelului Oxigen din Poiana Mărului. (Pr. Horia Mailat)