Festival de colinde la Vărădia

12 December 2022 Off By Herea Darius
Festival de colinde la Vărădia

Duminică, 11 decembrie 2022, în localitatea Vărădia s-a desfășurat Festivalul Județean de Colinde ,,Mărire  întru cei de sus, lui Dumnezeu și pe Pământ pace, între oameni bună-voire” ediția a XIII-a.  În deschiderea festivalului,  a fost rostită  o rugăciune  de mulțumire,  de  preoții  din comună. Festivalul a continuat cu recitalul de colinde a celor 14 unități de învățământ participante, al fanfarei și corului comunei, peste 250 de participanți  din Valea Carașului.

 În cadrul acestui eveniment a fost marcată  și împlinirea a 130 de ani  ( 1892-2022) de activitate neîncetată a Fanfarei ,,Doinitorii Carașului” din Mercina, în prezent fiind una dintre cele mai vechi fanfare active de pe Valea Carașului.

În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți ai comunității locale și ai Episcopiei Caransebeșului.  Părintele inspector Mihai Călin Ciucur, în cuvântul de învățătură  a subliniat importanta păstrării  tradițiilor  și a parteneriatului Biserică-Școală-Familie, în vederea creării unui nucleu puternic de credință.

În semn de recunoștință  pentru întreaga activitate culturală a Fanfarei,  părintele inspector a acordat daruri din partea Episcopiei Caransebeșului. La final toți participanții  la eveniment au fost recompensați cu daruri și o masă calda din partea organizatorilor. Scopul acestui festival este păstrarea tradițiilor și  a curăției satului bănățean  de altădată, precum și implicarea tinerilor în viața Bisericii.