Nașterea Domnului prăznuită cu bucurie de credincioșii Parohiei Domașnea

26 December 2022 Off By Herea Darius
Nașterea Domnului prăznuită cu bucurie de credincioșii Parohiei Domașnea

Duminică, la Praznicul Nașterii Domnului, părintele Marian Lalescu a săvârșit slujba Utreniei și Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Atanasie Athonitul” din Domașnea, în prezența a numeroși credincioși care au venit să prăznuiască cu bucurie Nașterea Pruncului Sfânt. În cadrul Sfintei Liturghii, un număr mare de credincioși, printre care mulți tineri și copii, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La momentul potrivit, părintele paroh a dat citire pastoralei Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian la Praznicul Nașterii Domnului – 2022: […] Să aveți cu toții un Crăciun binecuvântat, multă sănătate și bucurie în Duhul Sfânt, Nașterea lui Hristos să vă fie tuturor de folos, iar Anul Nou 2023 să devină un „an plăcut Domnului” (Luca 4, 19), să vă aducă pace în suflet, pace cu semenii, pace pe pământ și „Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru și sufletul, și trupul să se păzească fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos” (I Tesaloniceni 5, 23). Amin. […].

Și în acest an, obiceiul „Mersul cu Steaua” s-a păstrat cu sfințenie la Domașnea. După săvârșirea Sfintei Liturghii, un grup de tineri, atrăgând privirile credincioșilor prin îmbrăcămintea lor tradițională, au pus în scenă legenda biblică prin care Irod dorește uciderea Pruncului Iisus. Magii, împreună cu preotul și ciobanul, urmăresc steaua sfântă purtată simbolic pe pământ de îngerul care vestește bucuria Nașterii Domnului. Acest obicei a venit să reîmprospăteze bucuria Crăciunului, ce constă în Nașterea lui Iisus Hristos. Credincioșii domășneni au așteptat cu drag „Steaua” și în casele lor, să le treacă pragul cu vestea și binecuvântarea Nașterii Mântuitorului.

La final, credincioșii au avut parte de un program de colinde, au fost miruiți și au primit anafură, iar copiii au primit un cadou din partea lui „Moș Crăciun”, fiind prezent și în acest an în Parohia Domașnea prin bunăvoința și osteneala familiei Galescu (Cuzma), alături de binecuvântarea pe care ne-a adus-o Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. (Claudiu Românu)