Rugăciune pentru tămăduirea sufletului și a trupului în întreaga Episcopie a Caransebeșului

3 December 2022 Off By Pavel Canea
Rugăciune pentru tămăduirea sufletului și a trupului în întreaga Episcopie a Caransebeșului

Și vineri, 2 decembrie, programul de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului a continuat prin săvârșirea a 10 Sfinte Masluri în mai multe parohii din Eparhie. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părinții consilieri, inspectori și protopopi, împreună cu toți clericii ce formează cele 10 cercuri pastoral-misionare s-au rugat la sfintele slujbe alături de foarte mulți credincioși, în 10 biserici.

Acest program implementat la începutul anului pentru a intensifica rugăciunea în zilele de rând a cumulat până acum 100 de Sfinte Liturghii și 60 de Sfinte Masluri, urmând să se săvârșească încă 10 Sfinte Masluri, astfel încât să se împlinească numărul de 70.

Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit vineri Taina Sfântului Maslu în biserica Parohiei Prigor din Protopopiatul Băile Herculane, alături de preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului. La slujbă, au participat autorități locale, profesori de religie, precum și un număr mare de credincioși, atât din parohie, cât și din toată Valea Almăjului. Răspunsurile au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne-am sprijinit astăzi unii pe alții și ne-am rugat unii pentru alții și suntem convinși că Mântuitorul, Doctorul suprem al sufletelor și al trupurilor noastre, ne va vindeca de toate neputințele. Să mergem la casele noastre cu credința că Taina Sfântului Maslu are acest efect tămăduitor. Dacă participăm cu multă luare aminte la această Taină instituită de Mântuitorul Iisus Hristos ne tămăduim și sufletul și trupul. Trebuie să avem credință în Dumnezeu și cu siguranță ne vom vindeca, dar trebuie să-I cerem Mântuitorului să ne vindece mai întâi sufletul. Să ne rugăm neîncetat și să spunem mereu «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!»”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul de învățătură ce la rostit la final.

„De asemenea, trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate ca să împlinim cuvântul Sfântului Apostol Pavel: «Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi». Să venim la biserică indiferent ce neputință avem, căci numai aici, în acest spital duhovnicesc ne vindecăm de orice boală și orice neputință”, a mai spus ierarhul.

Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii este marcat, în cadrul Episcopiei Caransebeșului, printr-un proiect implementat cu scopul intensificării rugăciunii în Biserică, prin comuniunea în cadrul Sfintelor Liturghii și prin împărtășirea cu Sfintele Taine, dar și prin săvârșirea, în cele două mari posturi, a Tainei Sfântului Maslu în cadrul celor 10 cercuri pastoral-misionare din cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte.