Un spectacol caritabil de colinde va fi organizat la Reșița

3 December 2022 Off By Herea Darius
Un spectacol caritabil de colinde va fi organizat la Reșița

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, organizează spectacolul caritabil „Binele în dar”.

Evenimentul va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 16:00, la Cinematograful „Dacia” din Reșița desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Fiind organizat în cadrul campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, evenimentul caritabil își propune să aducă laolaltă oameni care, pe de-o parte, să se bucure de acest spectacol de colinde, iar pe de altă parte doresc să sprijine această acțiune umanitară și care pot ajuta la atingerea target-ului asumat de către organizația de tineret, la începutul campaniei – oferirea de încălțăminte nouă de iarnă pentru 300 de copii nevoiași de la nivelul Municipiului Reșița.

Pe scena spectacolului vor urca artiști și interpreți renumiți de muzică populară: Ramona Vița, Nicu Novac, Doriana Talpeș, Alin Ienciu și Ramona Faur, dar și coruri și grupuri de tineri din județ: Corul “Armonia” al Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, Corul „Pui de Cer” al Centrului de Tineret Moniom, Corul „Laudae”, Corul ATOR Banatul de Munte, dar și un grup de elevi ai Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, care vor interpreta o scenetă de tradiții. Totodată, evenimentul se va bucura de participarea extraordinară a Corului „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie “Ilarion V. Felea” din Arad.

Participarea la acest spectacol este liberă, gratuită, toți cei prezenți fiind invitați, la intrarea în sală și în interiorul acesteia, să contribuie cu o sumă dorită de fiecare, în scopul sprijinirii cauzei umanitare pentru care acest spectacol caritabil este organizat – oferirea de încălțăminte nouă, pentru iarnă, unui număr de 300 copii din Reșița și împrejurimi.

Cei care doresc să își aducă aportul în campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, o pot face, de asemenea, fie donând o sumă de bani dorită direct voluntarilor campaniei, fie prin virament bancar în contul asociației: IBAN: RO11BTRLRONCRT0603570901, Banca Transilvania, „ATOR Banatul de Munte”, CIF: 44808955. Cei care doresc să achite contravaloarea unui pachet întreg oferit copiilor, acesta este în valoare de 150 lei / copil, în această valoare fiind inclusă perechea de ghete de iarnă, șosete și dulciuri pentru beneficiari.