Seria concertelor de colinde „Iisus, bine ai venit!” a continuat la Caransebeș

9 December 2022 Off By Pavel Canea
Seria concertelor de colinde „Iisus, bine ai venit!” a continuat la Caransebeș

Sala de Festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș a fost neîncăpătoare joi, 8 decembrie, pentru cei ce și-au dorit să ia parte la Concertul de colinde „Iisus, bine ai venit!”, organizat de Episcopia Caransebeșului. Colindele au fost transmise publicului prin glasul grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și prin instrumentele cvartetului „Nuevo” din Timișoara.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, autorități județene și locale, reprezentanți ai Spitalului Municipal din Caransebeș, reprezentanți ai mai multor culte din municipiu, șefi de instituții, preoți, elevi seminariști, studenți teologi și numeroși credincioși ce au venit să primească vestea cea bună a Nașterii Domnului, adusă prin colindele și cântecele de Crăciun.

„Acest concert ne-a îndemnat pe toți la unitate, la dragoste autentică în Hristos și la pace. Praznicul Crăciunului ne invită la unitate, pentru că toți Îl slăvim pe Hristos, Cel care a venit în lume să ne mântuiască. Toți cei care ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi suntem candidați la Împărăția Cerurilor, pentru că Dumnezeu vrea ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină. Toți creștinii ar trebui să ne iubim unii pe alții ca să împlinim sinteza și esența Sfintei Scripturi, porunca iubirii: «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta… iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi». Mai spune Mântuitorul: «Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul». Haideți la Praznicul Nașterii Domnului și nu numai, să împlinim această poruncă”, a îndemnat Preasfințitul Părinte Lucian la finalul concertului.

„De asemenea, acest concert ne îndeamnă să ne rugăm mai mult pentru pace, mai ales în aceste vremuri. Psalmistul David ne spune în psalmul 33: «Ferește-te de rău și fă bine, caută pacea și o urmează pe ea». Haideți să ne ferim cu toții de rău, să nu mai păcătuim, să punem început bun vieții noastre și cu toții să ne pocăim, mai ales că suntem în Postul Nașterii Domnului și suntem invitați la o pocăință articulată, împodobindu-ne sufletul cu sfintele virtuți ale desăvârșirii”, a mai afirmat Părintele Episcop.

La finalul concertului toți cei prezenți au cântat alături de cei de pe scenă colinda binecunoscută  „O ce veste minunată” și „La Mulți Ani!”. Vestea cea bună a Nașterii Domnului, adusă prin colinde și cântece de Crăciun de către grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și cvartetul „Nuevo” din Timișoara, va ajunge în întreg Banatul de Munte, deoarece acest concert „Iisus, bine ai veni!” se desfășoară în mai multe localități ale județului Caraș-Severin. Seria de concerte a debutat la Moldova Nouă, a urmat Anina, Caransebeș și va continua la Mehadia, Reșița și Poiana Mărului.