Vestea cea bună a Nașterii Domnului adusă la Anina

5 December 2022 Off By Herea Darius
Vestea cea bună a Nașterii Domnului adusă la Anina

Vestea cea bună a Nașterii Domnului, adusă prin colinde și cântece de Crăciun, a ajuns și în Orașul Anina, sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură Steierdorf. Pe scena Casei de Cultură, au urcat membrii grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și cvartetul „Nuevo” din Timișoara.

Din partea Episcopiei Caransebeșului a fost prezent, părintele arhimandrit Casian Rușeț, care în cuvântul său a subliniat faptul că perioada în care ne aflăm ca fiind o perioadă deosebit de frumoasă.

,,Mesajul acestui concert este acela de a deschide inimile pentru a putea privi că cerurile au rămas deschise pentru fiecare dintre noi. Sărbătoarea Crăciunului ne aduce aminte că cerurile sunt deschise și încă vine din cer acest mesaj frumos: «Iisus, bine ai venit!», care ni se pare că îl cântă îngerii nu oamenii, deși noi oamenii suntem beneficiari ai venirii lui Iisus, totuși îngerii ni s-au alăturat pentru a ne încuraja să spunem și noi «Bine ai venit Iisus». Dacă la sărbătoarea Crăciunului îi așteptăm pe cei dragi acasă spunându-le bine ai venit, poate că până atunci și după sărbătoarea Crăciunului să nu încetăm să îi spunem Mântuitorului «Iisus, Bine ai venit» în casa mea, în familia mea, în inima mea. Acest concert pe care tocmai l-am ascultat este un concert, credem noi, complex, cu mesaje multe și frumoase, cred că pentru fiecare dintre noi inima s-a mișcat atunci când am auzit colindul care ne vorbește despre părinți și știm că cerurile sunt deschise ca și inimile noastre, mai ales pentru părinți chiar dacă sunt plecați, ei tot deschid ușa cerului și a inimii noastre. Am ascultat piese simfonice cu specific și mă gândeam în timp ce ascultam la atmosfera frumoasă de altădată din acest Cămin Cultural din Steierdorf în care se sărbătoreau balurile etniei germane și poate că pentru d-voastră, la fel cum cred că și pentru mine, aș spune în inima și memoria mea bine ați venit și cei care ați fost altădată, pentru că deschiderea cerului ne spune că nu putem sărbători singuri decât cu cei care sunt dincolo de ușa cerului”.

La finalul concertului toți cei prezenți au cântat alături de cei de pe scenă colinda binecunoscută  ,,O ce veste minunată’’ și ,,La Mulți Ani!”, fiind ultima lună a acestui an calendaristic 2022.

La eveniment au mai participat părintele protopop Gheorghe Șuveți de la protopopiatul Reșița, dânsul fiind fiu al orașului Anina, părintele Alin Muntean de la Parohia ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena’’- Anina-Centru, părintele Cătălin Lăudat de la Parohia ,,Nașterea Maicii Domnului’’- Anina-Celnic cu Filia Brădet.

De asemenea, au participat autorități locale, conducerea Liceului ,,Mathias Hammer’’ din localitate, profesori, copii, părinți și bunici, cu toții bucurându-se de acest frumos concert de colinde organizat de Episcopia Caransebeșului în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Anina. (Prof. Marius Simion)