„Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună”

8 February 2023 Off By Herea Darius
„Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună”

Sub auspiciile celor enunțate în primul verset al psalmului 132, ne-am întrunit în rugăciune întreg Cercul Pastoral din Bocșa la o seară duhovnicească în biserica parohială a Doclinului, pentru a împlini cele rânduite de către ierarhul nostru, Episcopul Lucian, al istoricei Eparhii a Caransebeșului.

Seara a debutat cu firescul lucrurilor, prin slujirea sfintei slujbe de seară, a Vecerniei, de către un sobor de frați preoți format din: Zaharie-Petrică Ghimboașă parohul Berzoviei, George-Adrian Moteca parohul Ramnei și Daniel Crecan parohul Vasiovei. Ceilalți frați preoți au asigurat slujirea la strană prin frumoase cântări duhovnicești. În cadrul slujbei de seară au fost rostite rugăciuni speciale (cf. Iacob 5.16; Matei 6.9-13) pentru toți cei bolnavi/tineri sau persoane vârstnice, a celor aflați în suferință, din Parohia Doclin, cercul pastoral Bocșa, Eparhia Caransebeșului, precum și a tuturor celor din țară, dar și din întreaga lume. Toate acestea sau derulat ținând cont că, anul 2023 a fost decretat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca fiind: Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

După momentul rugăciunii, părintele Ovidiu Mezeniuc parohul Doclinului, ne-a pus la dispoziție cu generozitatea-i caracteristică, o sală unde, coordonatorul cercului pastoral, preotul Sorin Belu ne-a comunicat o seamă de hotărâri care au fost luate în contextul anului omagial 2023, de către Sfânta Episcopie. Ulterior, fiecare s-a întors la casa sa și a vestit tuturor, cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu (Lc. 8.39).