Întrunirea lunară a preoților Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Biserica parohiei Ohaba Bistra

16 February 2023 Off By Herea Darius
Întrunirea lunară a preoților Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Biserica parohiei Ohaba Bistra

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, marți, 14 februarie, a avut loc întâlnirea lunară a preoților din Cercul pastoral-misionar Valea Bistrei în biserica cu hramul ,,Sf. M. M. Gheorghe” din Parohia Ohaba Bistra – Oțelu Roșu, Protopopiatul Caransebeș, întâlnire la care a luat parte și pr. ic. stavr. Virgil Constantin Voinea, protopopul Caransebeșului.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Vecerniei, în sobor format din părintele protopop Virgil Voinea, părintele paroh Claudiu-Ioan Velici și părintele Negrei Ioan, de la Parohia Cireșa, coordonator al cercului pastoral.

În partea a doua a întâlnirii au fost aduse la cunoștința preoților hotărârile Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului, din data de 4 februarie. Astfel, pentru îmbunătățirea vieții bisericești din Eparhia Banatului de Munte, a fost stabilit un amplu program pastoral-misionar ce cuprinde  săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în perioada Postului Mare, precum și săvârșirea parastasului de obște pentru cei adormiți în cimitirele parohiale. Activitățile din săptămânile de catehizare în acest an au ca temă centrală grija Bisericii față de persoanele vârstnice. În perioada aceasta au loc acțiuni de ajutorare a persoanelor afectate de cutremure și de război prin colectele organizate la nivelul fiecărei parohii. Fiecare parohie se va îngriji, în acest an, ca din fondurile proprii sau prin alte mijloace, să dăruiască câte o Biblie fiecărei familii. S-au discutat și despre participarea la ,,Marșul pentru viață”, desfășurat în acest an în municipiul Caransebeș.

În încheiere, părintele protopop Virgil Voinea a mulțumit părintelui paroh Claudiu Velici pentru organizarea cercului pastoral, precum și celorlalți preoți pentru participare.