Tinerii ortodocși din Mitropolia Banatului organizează o campanie de donare de sânge

27 February 2023 Off By Herea Darius
Tinerii ortodocși din Mitropolia Banatului organizează o campanie de donare de sânge

În perioada 9-10 martie, ATOR Banatul de Munte, alături de ASCOR Timișoara și ASCOR Arad organizează campania de donare de sânge „Împreună dăruim viață”.

La inițiativa Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, la acest începutul Lunii Pentru Viață 2023, tradiționala campanie de donare de sânge a Episcopiei Caransebeșului va fi o acțiune umanitară ce va reuni, în același scop, membrii celor trei organizații reprezentative de tineret ale Mitropoliei Banatului. Desigur, scopul central al unității celor trei asociații, în acest context, îl reprezintă conștientizarea unui număr cât mai mare de oameni, îndeosebi tineri, cu privire la importanța donării de sânge, precum și efortul comun adus la schimbarea mentalității, în timp, legată de acest fapt nobil.

În Eparhia Banatului Montan, campania de donare de sânge se va desfășura, în paralel, în cele două municipii – Reșița și Caransebeș. La Reșița, campania va avea loc, ca de obicei, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină (Str. I.L. Caragiale, 1-2), doritorii putând veni să doneze în ambele zile între orele 7:30 – 12:00. La Caransebeș, acțiunea de donare de sânge va fi găzduită la Spitalul Municipal (Str. Grădinilor, 2), donatorii fiind așteptați între orele 7:30 – 12:30.

În Arhiepiscopia Timișoarei, donatorii sunt așteptați să dăruiască viață la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara (Str. Martir Marius Ciopec, 1), între orele 7:30 – 13:30, iar în Arhiepiscopia Aradului, donatorii vor fi așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad (Str. Andrenyi Karoly, 2-4), între orele 7:30 – 13:30.

Și de această dată, în cadrul campaniei, donatorii de sânge au posibilitatea să doneze și bonurile de alimente pe care le primesc, conform legii, urmând ca acestea să fie folosite în tot în scop caritabil, pentru cumpărarea de alimente de bază beneficiarilor următoarei campanii umanitare, organizată atât de ATOR Banatul de Munte, cât și de celelalte două organizații de tineret ale Mitropoliei Banatului.

„Alături de celelalte două organizații surori din Mitropolia Banatului, organizăm campania aceasta de donare de sânge, care este tradițională pentru noi. Ne bucurăm că am reușit să ne unim, în acest scop și nădăjduim ca această unitate să fie de folos, pentru perioada care urmează, în scopul nobil al campaniei, care este atragerea cât mai multor oameni spre a dona sânge și, mai ales, conștientizarea importanței acestui fapt. Trăim vremuri tulburate, în care tindem să devenim tot mai individualiști, fiecare în parte, și astfel, acțiunile de genul pot avea darul să îi provoace pe oameni să rămână împreună, uniți și sensibili la astfel de scopuri nobile, cum este cel de donare de sânge”, povestește Anamaria Iovu, coordonatorul sectorului social al ATOR Banatul de Munte.

Important de menționat este faptul că cei care vor răspunde prezent inițiativei și invitației de a se alătura acestei campanii au posibilitatea de a se bucura de mai multe beneficii, pe lângă cele amintite mai sus:

  • sprijină schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sânge;
  • se va elibera câte o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), în ziua respectivă, de la muncă, școală / facultate;
  • în urma donării, se vor efectua și analize de sânge, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare.

În sensul celor de mai sus, încurajăm cât mai multe persoane să se alăture campaniei noastre 9-10 martie, între orele 7:30 – 12:30 / 13:30, la Centrele de Transfuzie Sanguină din cele trei orașe-municipii ale celor trei județe, menționând, de asemenea, că donarea benevolă de sânge poate contribui la salvarea a trei vieți omenești.