Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

11 March 2023 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

Vineri, 10 martie 2023, preoții Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă s-au întâlnit la Parohia Pojejena. Întâlnirea a debutat cu un acatist închinat Maicii Domnului, unde au slujit pr. Băloi Gheorghiță, Nedelcu Ion și Udrescu Nicolae, restul preoților asigurând cântarea la strană.

Fiind anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, la aceasta rugăciune părintele paroh a invitat pe bătrâni dar și pe credincioșii parohiei care au răspuns pozitiv.

În cuvântul de învățătură pr. Băloi a subliniat nevoia purtării sarcinilor unii altora în post, dar și îndreptarea cu duhul blândeții conform Ep. Către Galateni a Sf Ap Pavel. De asemenea în cadrul acestei întâlniri s-a prezentat un referat cu titlul: Forme ale pastorației și/ sau cinstirii persoanelor vârstnice în Sfânta Scriptură-Porunca cinstirii părinților Au urmat apoi câteva discuții și intervenții  pe marginea referatului din partea preoților.

În partea a doua a fost discutat programul slujirilor stabilit de Centrul Eparhial dar și Proiectul Hristos Împărtășit copiilor. (Pr. Gheorghiță Băloi)