Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Oțelu Roșu

16 March 2023 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Oțelu Roșu

Marți, 14 martie, preoții Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, s-au întrunit la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena – Oțelu Roșu.

Întâlnirea a debutat cu rostirea rugăciunilor de seară. Apoi, părintele paroh Liciniu – Gheorghe Oltean, a susținut referatul intitulat Chipuri de persoane în vârstă care s-au remarcat, în Sfânta Scriptură, ca exemple de viețuire creștină. În cuprinsul Sfintei Scripturi multe sunt chipurile persoanelor care s-au învrednicit a ajunge la adânci bătrânețe și nu oricum ci, străduindu-se să fie bineplăcuți înaintea lui Dumnezeu, prin viața aleasă pe care au avut-o, prin râvna în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, devenind un exemplu de viețuire, de statornicie în credință, de ascultare față de Dumnezeu, motiv pentru care sunt menționați în cuprinsul Sfintei Scripturi ca și exemple de viețuire creștină. Între exemplele de viețuire creștină menționate în cuprinsul Sfintei Scripturi îi putem menționa pe prorocița Ana, dreptul Simeon, preotul Zaharia, dreptul Iov, prorocul Avraam, etc. Toți aceștia erau drepți în raport cu semenii lor, temători de Dumnezeu, răbdători, așteptând mângâierea lui Israel.

La finalul întâlnirii părintele Ioan Negrei de la parohia Cireșa, coordonatorul cercului, a transmis preoților hotărârile Centrului Eparhial, precum și calendarul activităților din această lună. (Pr. Romulus Frîncu)