Parastasul de obște pentru cei adormiți în Parohia Ferdinand din Oțelul Roșu

20 March 2023 Off By Herea Darius
Parastasul de obște pentru cei adormiți în Parohia Ferdinand din Oțelul Roșu

Sâmbătă, 18 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a săvârșit parastasul de obște pentru cei trecuți la Domnul, în cimitirul Parohiei Ferdinand din orașul Oțelu – Roșu.

Biserica nu îl uită pe om la ieșirea din această viață și, prin rugăciunile ei, îl însoțește dincolo de mormânt, păstrându-l în comuniune cu Hristos prin pomenirile de la Sfânta Liturghie.

Pe lângă rugăciunile din cadrul Sfintei Liturghii, în Biserică au existat dintotdeauna slujbe speciale pentru cei adormiți (înmormântări, sărindare, parastase etc.), însoțite de milostenii și daruri, ca expresie a dragostei și purtării de grijă față de cel răposat.

Întrucât nu cunoaștem soarta celor plecați de aici, datoria noastră este să ne rugăm pentru toți, cu nădejdea că vor fi mângâiați. Dumnezeu se bucură, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, când „unii pentru alții se roagă” și ne îndeamnă „să nu încetăm să îi ajutăm pe cei morți și să aducem rugăciuni pentru ei.” (Omilii la Epistola I către Corinteni, 41).

Acest lucru am făcut și noi astăzi, împreună, toți preoții din Cercul pastoral – misionar Valea Bistrei, reuniți în cimitirul parohiei Ferdinand Oțelu Roșu din Protopopiatul Caransebeș, înălțând rugăciuni lui Dumnezeu Tatăl  pentru toți cei dragi  ai noștri. (Pr. Manuel Boran)