Proiect de suflet în Postul Mare

7 March 2023 Off By Herea Darius
Proiect de suflet în Postul Mare

Pentru creştinii ortodocşi, Biblia sau Sfânta Scriptură, este Cartea de căpătâi care,  constituie revelaţia aşternută în scris ca mărturie. Scriptura, împreună cu Tradiţia orală, pot călăuzi omul spre o relaţie vie şi personală cu Dumnezeu.

În acest sens, în Parohia „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Caransebeş, s-a gândit un proiect bazat pe studiul Sfintei Scripturi, izvorât din necesitatea de a se cunoaşte şi citi Cuvântul Lui Dumnezeu, dar şi pentru a dezvolta credincioşilor abilitatea studiului Cărţii Sfinte.

Părintele paroh Daniel Cosmin Popescu mărturiseşte: Eu însumi sunt un cititor al Sfintei Scripturi, şi am gândit acest proiect pentru a veni în sprijinul credincioşilor care doresc sa citească, să înveţe sau să aprofundeze Cuvintele sfinte ale acestei Cărţi.

Astfel, proiectul „O seara biblică”, a demarat în după-amiaza Duminicii Ortodoxiei, prima din Postul Mare,  după ce Părintele Marius Iovănescu, în calitate de invitat la seara duhovnicească, a săvârşit slujba vecerniei, iar părintele paroh Daniel Cosmin Popescu, le-a oferit credincioşilor prezenți, şi care nu aveau, câte un exemplar din Sfânta Scriptură, pentru a putea fiecare sa caute, să urmărească şi să citească din Biblie.

Părintele Marius a ales pasaje despre răbdare, scrise cu precădere în cartea Iov a Vechiului Testament, pasaje care au fost citite şi discutate de toţi credincioşii prezenţi.

 „Ne-am bucurat foarte mult de câteva zeci de minute petrecute în biserică alături de părintele şi credincioşii acestei parohii, care au vrut să citească şi să studieze împreună cu noi Biblia”, a precizat părintele invitat la seara duhovnicească.

  eara s-a încheiat cu miruirea credincioşilor, nu înainte de a fi sfatuiţi să folosească şi acasă frumoasa Carte primită astazi la Biserică. Proiectul va continua în toate duminicile Sfântului şi Marelui Post, dar şi după, daca oamenii vor fi doritori.