Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior

27 March 2023 Off By Herea Darius
Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior

În perioada 20-26 martie s-a desfășurat în Parohia Băuțarul Inferior Săptămâna duhovnicească care a fost încununată duminică, 26 martie, ora 17, cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște, în sobor.

La ceas de seară s-a săvârșit slujba Vecerniei, în cadrul căreia preoții invitați au rostit credincioșilor câte un cuvânt de învățătură.

Astfel, luni, părintele pensionar Romulus Frîncu a vorbit despre grija creștinului față de suflet; marți, părintele Ion Bircea de la Parohia Voislova, a vorbit despre Sfânta Cruce-semn al biruinței; joi, părintele Adrian Socaci de la Parohia Bucova a vorbit despre Taina Pocăinței (Spovedaniei); vineri, părintele Viorel-Daniel Daia de la Parohia Marga a vorbit despre post, rugăciune și milostenie.

În Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, la ora 17, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către sobor de preoți, în prezența unui număr mare de credincioși din parohie cât și a credincioșilor veniți din parohiile învecinate. Au slujit: pr. Cornel Costina, pr. Adrian Socaci de la Parohia Bucova, pr. Viorel-Daniel Daia de la Parohia Marga, pr. Ion Bircea de la Parohia Voislova și pr. paroh Silvășan Trandafir.

La finalul slujbei părintele paroh Trandafir Silvășan a mulțumit preoților pentru împreuna-slujire, credincioșilor pentru participarea lor în număr mare, rugând pe Bunul Dumnezeu ca să reverse şi de acum înainte peste credincioşi darurile Sale cele bogate, iar de unde s-a dăruit să nu se împuţineze, ci mereu să se înmulţească, la fel ca şi în timpul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul. (Pr. Romulus Frîncu)